Rajono jaunimui išdalintos socialinės stipendijos

Praėjusį pirmadienį Šakių rajono savivaldybės vicemerės Rimos Rauktienės darbo kabinete vyko Studijų rėmimo komisijos posėdis, kurio metu sunkiai besiverčiančių šeimų gabiems rajono studentams buvo paskirtos socialinės stipendijos.   

Artėjant naujiesiems mokslo metams, pirmadienį vicemerės R. Rauktienės darbo kabinete posėdžiavo studijų rėmimo komisija, kuri vertino 28 asmenų pateiktus prašymus socialinei stipendijai gauti. Beje, prašymų buvo gauta kur kas daugiau, tačiau dalis jų neatitiko vieno pagrindinio kriterijaus – pažymių vidurkio. Kaip žinia, šiemet socialines stipendijas gavo tik tie abiturientai, kurių pažymių vidurkis buvo ne mažesnis nei 8,5 balo, o besimokančiųjų aukštosiose mokyklose – 8 balai.

Komisija svarstė 18 būsimų pirmakursių prašymus. Iš visų prašiusiųjų stipendijos negavo trys pirmakursiai, kadangi jie jau gauna Karlo Martin Gruodis stipendiją. Vienos merginos atestato pažymių vidurkis neatitiko reikalavimų. Stipendijos mokėjimo pratęsimui antro kurso trečiam semestrui prašymus pateikė šeši studentai. Antro kurso trečiam semestrui paraiškas pateikė ir keturi nauji studentai, jų prašymai buvo patenkinti.

Studijų rėmimo komisija, apsvarsčiusi visus prašymus, socialines stipendijas nusprendė skirti 23 studentams. Tad 17 jų paskirta po 149 litus per mėnesį. Penkiems sunkiausią materialinę padėtį turintiems studentams kas mėnesį nuspręsta skirti po 170 litų. Vienai studentei dėl itin sunkios materialinės padėties, nes jos šeimoje vienam nariui tenka tik 17 litų mėnesinių pajamų, nuspręsta skirti 200 litų stipendiją. Stipendijos bus mokamos penkis šių mokslo metų pirmojo pusmečio mėnesius. Per šį pusmetį bus išdalinta 14 tūkst. 370 litų. 2011 metais socialinės paramos stipendijoms buvo skirta 40 tūkst. litų.

Šakių rajono savivaldybė, skirdama socialinę stipendiją, siekia didinti studijų prieinamumą socialiai jautrioms studentų grupėms. Savivaldybė siekia sudaryti galimybę gabiems, tačiau dėl sunkių materialinių  sąlygų negalintiems studijuoti jaunuoliams siekti mokslų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.