Darželyje – mažųjų skaitovų konkursas

darzelisŠakių rajono lopšelis darželis„Klevelis“ praėjusią savaitę surengė mažųjų skaitovų konkursą, džiaugėsi aktyviu dalyvavimu konkurse kuriant savo knygelę. Skiepindamas meilę knygai bei ugdydamas auklėtinių saviraišką darželis paminėjo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną.
 
Nuotr. Vieni drąsiau, kiti raiškiau, tačiau visi skaitovai stengėsi kuo geriau pasirodyti.
 
Pasirinkę lietuvių autorių eilėraščius net 19 mažųjų skaitovų komisiją džiugino meninio žodžio skambesiu. Vieni drąsiau, kiti raiškiau, tačiau visi skaitovai stengėsi kuo geriau pasirodyti. Todėl komisija, kurią sudarė Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Vyda Pranckevičienė, darželio direktorė Vilija Butikienė bei logopedė Aldona Stanislovaitienė neišskyrė nė vieno - visiems įteikti Padėkos raštai, išsakyti komplimentai.

Vykdant projektą darželio auklėtiniai su savo tėveliais buvo skatinami kurti knygeles, kurios buvo pristatytos renginio metu. Kaip teigė viena iš projekto sumanytojų A. Stanislovaitienė, darželio bendruomenė buvo nustebusi tokiu aktyviu dalyvavimu. „Noriu pasidžiaugti tuo, ką matome. Buvome sužavėti tiek knygelių sudėtingumu, tiek unikalumu, skirtingų temų parinkimu, tėvelių prisidėjimu“, - džiaugėsi logopedė. Vienur jautėsi didesnis tėvų prisilietimas, kitur daugiau atsiskleidė vaikų gebėjimai, tačiau svarbiausia, kaip teigė organizatoriai, kad taip skiepijama ne tik meilė knygai, bet ir kūrybiškumas, mąstymas. Vienos knygelės – apie meilę savo šaliai, kitos – apie profesijas, metų laikus ar netgi fantastine tematika. Visi dalyvavusieji buvo apdovanoti diplomais, o patiems pačiausiems bei sukūrusiems išskirtines knygeles be diplomų buvo įteiktos ir lietuvių autorių knygos.

Švietimo ir sporto skyriaus vedėja V. Pranckevičienė džiaugėsi, kad darželyje gimsta tokių idėjų, kurios bendrai veiklai suburia visą bendruomenę, skatina tobulėti.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.