„Žiburio“ gimnazija formuos tris, o ne keturias pirmokų klases

Kovo 28 dienos posėdyje, tęsiant svarbias pertvarkas švietimo srityje, buvo patvirtintas naujos redakcijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių ir pradinio, pagrindinio bei vidurinio ugdymo klasių komplektavimo tvarkos aprašas.    Esminis pakeitimas – Šakių „Žiburio“ gimnazijoje formuoti tris, o ne keturias pirmąsias klases.
 
Naujoje ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių ir pradinio, pagrindinio bei vidurinio ugdymo klasių komplektavimo tvarkos aprašo redakcijoje pasienio ruože esančioje Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijoje leidžiama komplektuoti 1 – 4 gimnazines klases, jei susidaro bent vienas šių klasių komplektas, t.y. 15 mokinių. Lukšių Vinco Grybo ir Griškabūdžio gimnazijose komplektuojamos ne daugiau nei dvi 1 - 2 gimnazinės klasės, o 3 ir 4 klasės formuojamos pagal norinčių mokytis mokinių skaičių, laiduojant vidurinio mokymo prieinamumo užtikrinimą.

Apraše buvo numatyta, kad Šakių „Žiburio“ gimnazija 2013-2014 mokslo metais ir vėl galės  komplektuoti keturias pirmąsias bei keturias antrąsias gimnazijos klases, o 3 ir 4 klasės bus formuojamos pagal norinčių mokytis mokinių skaičių, laiduojant vidurinio mokymo prieinamumo užtikrinimą. Tačiau tam pasipriešino Kriūkų, Lekėčių ir Plokščių vidurinių bei Kidulių, Sintautų ir Slavikų pagrindinių mokyklų direktoriai. Savo pastabas ir lūkesčius jie išsakė oficialiame savivaldybės mero pavaduotojai Rimai Rauktienei, administracijos direktoriui Juozui Puodžiukaičiui ir Švietimo ir sporto skyriaus vedėjai Vydai Pranckevičienei įteiktame Pareiškime.

Jame teigiama, kad 2012 metais savivaldybės taryboje patvirtinus sprendimą, jog vidurinio ugdymo programa nuo 2013 metų rugsėjo 1 – osios bus vykdoma tik akredituotose rajono gimnazijose, savivaldybės vadovai kaimo mokyklų bendruomenėms viešai deklaravo politinę nuostatą, kad, pertvarkant kaimo vidurines mokyklas, bus skiriamas ypatingas dėmesys užtikrinant jose pagrindinio ugdymo organizavimo galimybes.

Kaimo mokyklų direktoriai primenama, kad dėl 9 – 10 klasių „persidengimo“ pagrindinėse mokyklose ir gimnazijose, kas sąlygoja objektyviomis priežastimis nepagrįstą mokinių migravimą, apraše buvo numatytas konkretus pirmųjų klasių skaičius vienintelėje išgrynintoje Šakių „Žiburio“ gimnazijoje – trys pirmosios gimnazijos klasės. Šis sprendimas 2012 – 2013 mokslo metais buvo pakeistas dėl oficialiai deklaruotos priežasties, kad į pirmąsias gimnazijos klases negalėjo patekti reorganizuotos „Aukuro“ pagrindinės mokyklos mokiniai. Tada buvo nuspręsta Šakių „Žiburio“ gimnazijai leisti komplektuoti ir ketvirtą pirmokų klasę. Kaip teigiama Pareiškime, toks sprendimas švietimo bendruomenei nebuvo pristatytas kaip tolimesnės klasių formavimo gimnazijoje strategijos nuostata. Todėl prašoma išlaikyti 2012 metų vasario 15 dienos rajono savivaldybės tarybos patvirtintas nuostatas ir išgrynintoje gimnazijoje formuoti tris pirmąsias klases. Taip būtų užtikrintos palankesnės ir stabilesnės pagrindinio ugdymo organizavimo galimybės kaimo mokyklose ir priimti visoms mokykloms vienodai teisingi sprendimai.

Posėdžio metu V. Pranckevičienė  informavo tarybos narius, kad sprendimo projekte daroma korekcija ir vietoj keturių pirmųjų klasių Šakių „Žiburio“ gimnazijai leidžiama komplektuoti tik tris. Tam pritarė 23 tarybos nariai, vienas balsavo prieš, vienas susilaikė.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.