Bendrovei padaryti didžiuliai nuostoliai

gaisras siaudaiPastarosiomis dienomis rajone ne tik suintensyvėjo gaisrai pievose, bet ir pradėjo liepsnoti šiaudų kūgiai. Itin didelį nerimą kelia vienas po kito kilę trys gaisrai, kurių metu, kaip įtariama,  tyčia buvo padegti Lukšių žemės ūkio bendrovei priklausantys šiaudų kūgiai.
 
Nuotr. Per tris tyčinius padegimus iš viso sudegė beveik 500 tonų Lukšių žemės ūkio bendrovei priklausančių šiaudų rulonų, - įmonei padaryti didžiuliai nuostoliai.
 
Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai į Lukšių žemės ūkio bendrovei priklausančius laukus gesinti degančio presuotų šiaudų kūgio pirmą kartą vyko kovo 27 dieną. Antrą kartą  bendrovės laukuose šiaudų kūgis užsiliepsnojo balandžio 8 dieną, apie 14.20 valandą. Po dviejų dienų, balandžio 10 -ąją, ir vėl ugniagesiai skubėjo į Lukšių seniūnijos Plynių kaimą. Šįkart ugnis niokojo didžiulį, beveik 400 tonų presuotų šiaudų kūgį, kuriame buvo sukrauta daugiau nei tūkstantis rulonų. Kaip sakė Lukšių žemės ūko bendrovės vadovas Jonas Pranaitis, bendrovė patyrė didžiulių nuostolių,- per tris gaisrus liepsnos sunaikino iš viso apie 500 tonų šiaudų, kuriuos buvo ketinta parduoti. „Akivaizdu, kad kažkas kūgius padegė tyčia, tačiau net neįmanoma įsivaizduoti, kas taip galėjo pasielgti. Jokių nesutarimų ar problemų neturime su niekuo nei dėl žemių, nei esame ką nors iš darbo atleidę. Gali kilti įvairių įtarimų, - gal padeginėja nestabilios psichikos žmogus. Esame anksčiau pastebėję netoli mūsų laukų du nepažįstamus jaunuolius. Ketiname patys organizuoti budėjimus, prašome lukšiečių pagalbos, kad jie būtų budrūs, praneštų, jei pastebės įtartinus asmenis“,- nerimo neslėpė bendrovės vadovas J. Pranaitis, kadangi laukuose dar yra likę sukrauta netoli 3 tūkst. tonų šiaudų rulonų. Dėl tyčinių padegimų rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos poskyrio viršininkas Gintaras Ščajevas patvirtino, jog  apžiūrėjus gaisravietes, nekyla abejonių, jog šiaudų kūgiai buvo padegti tyčia,- visais atvejais nustatytas pašalinis ugnies šaltinis, dėl ko ir kilo gaisrai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.