Vaikus vežęs mokyklinis autobusiukas atsidūrė griovyje

avarija mokyklinis
Dėl slidžios kelio dangos visureigiui atsitrenkus į mokyklinį autobusiuką, šis nuvažiavo į griovį, devyni vaikai ir vienas keleivis buvo išgabenti į Kauno klinikas apžiūrai. (Facebook nuotr.)


Trečiadienio ryte ties Lekėčiais kelyje Kaunas–Šakiai įvyko skaudi nelaimė. Apie 7 val. 59 min. mokyklinį autobusiuką kliudė „Mitsubishi“ automobilis. Eismo įvykio metu nukentėjo devyni mokykliniu autobusiuku važiavę mokiniai ir automobiliu važiavęs keleivis.

Kaip sakė Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius, balandžio 6 d. 7.59 val. Lekėčių kaime 65-erių vyras, dėl slidžios kelio dangos nesuvaldęs automobilio „Mitsubishi L200“, kliudė pagrindiniu keliu nuo Jančių Lekėčių link važiavusį mokyklinį autobusiuką „VW Crafter Altas“, kurį vairavo 68-erių vyras. Autobusiukas su vaikais, kurie buvo vežami į Lekėčių mokyklą-daugiafunkcį centrą, po susidūrimo nuslydo į griovį.

Policijos duomenimis, eismo įvykio metu nukentėjo devyni mokykliniu autobusiuku važiavę mokiniai (g. 2004 m., 2006 m., 2006 m., 2005 m., 2006 m., 2008 m., 2009 m., 2009 m., 2010 m.) ir automobiliu važiavęs keleivis (g. 1963 m.). Nukentėjusieji pristatyti į LSMU Kauno klinikas.

Kaip patikslino A. Kvederevičius, abu vairuotojai buvo blaivūs.

Į įvykio vietą atvyko ir Lekėčių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Lilija Liutvinienė, kuri tvirtino, kad kelio danga buvo itin slidi.

„Visi devyni vaikai buvo išvežti į Kauno klinikų vaikų priėmimo skyrių, po apžiūros buvo išleisti į namus, tik dvi mergaitės buvo gydymo įstaigoje stebimos iki vakaro, vėliau taip pat išleistos į namus. Vairuotojas rimtesnių sužalojimų nepatyrė, aišku, labai didelis stresas“, – sakė L. Liutvinienė.

Anot įstaigos vadovės, autobusiukas jau nebus taisomas. Buvo išspręstas ir vaikų pavėžėjimo klausimas.

„Padėjo rajono savivaldybė – sutarta ir iš Šakių autobusų parko jau parvarytas autobusėlis ir vaikus šiandien jau renka“, – ketvirtadienio ryte pranešė L. Liutvinienė.

Kaip informavo policija, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 1 d.

Mokykliniai autobusiukai rajone į autoįvykius patenka ne pirmą kartą – pernai birželį avarijoje nukentėjo Lukšių Vinco Grybo gimnazijos autobusiukas, 2015 m. vasarį – Lekėčių mokyklai priklausęs autobusiukas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.