Naujametę naktį sudegė du žmonės

gaisrasNaujieji metai rajone prasidėjo tragiškai – šventinę naktį kilusio gaisro metu neatpažįstamai sudegė du žmonės. Praėjusiais metais rajone gaisruose žuvo keturi žmonės, penki buvo sužeisti.

Nuotr. Nors antrasis namo aukštas sudegė visiškai, pirmajame aukšte įsikūrusiai parduotuvei padaryti minimalūs nuostoliai.

Naujųjų metų naktį, apie 2 val. nakties, Užsienių kaime, Keturnaujienoje, užsiliepsnojo dviejų aukštų pastatas, kurio pirmajame aukšte įsikūrusi parduotuvė, o jos viršuje – antrajame aukšte – butas.

Į nelaimės vietą atskubėjus ugniagesiams gelbėtojams ugnis jau buvo įsisiautėjusi - pastatas degė atvira liepsna. Gaisravietėje pirmiau buvo rastas vienas lavonas, o tik po kelių valandų, kitoje buto vietoje, kitas. Kūnai buvo stipriai apanglėję ir nustatyti žuvusiųjų lytį buvo neįmanoma. Vėliau išsiaiškinta, kad gaisras pasiglemžė 56-erių buto gyventojos J. V. ir 48-erių metų netoliese gyvenusio vyriškio A. R. gyvybes.

Kol kas nėra tiksliai nustatyta, kurioje buto vietoje kilo gaisras. Neatmetama galimybė, kad nelaimė galėjo kilti dėl neatsargaus rūkymo.

Gaisro metu supleškėjo namo stogas, išdegė antras aukštas.
 
Vietiniai gyventojai nuogąstavo dėl pirmame aukšte esančios vienintelės kaimo parduotuvės, priklausančios Kudirkos Naumiesčio vartotojų kooperatyvui. Tačiau kooperatyvo vadovas V. Žemoitinas patikino, kad nerimauti nėra ko, nes parduotuvės veikla bus atnaujinta artimiausiu metu. Jis džiaugėsi, kad parduotuvei padaryti tik minimalūs nuostoliai. „Visiškai neliko antrojo aukšto, stogo, tad kol atnaujinsime šiuos dalykus, užtruksime, - tikino vadovas. - Pačioje parduotuvėje pastatysime palapinę, kad nuo viršaus nevarvėtų vanduo, o grindis, reikalui esant, galima ir pavalyti“. Šiuo metu tariamasi su statybininkais, konsultuojamasi su draudimo įmonėmis, nes neaišku, kokią dalį lėšų kompensuos, o kiek reikės prisidėti patiems.

Sausio 1 dieną, 20.24 val., Šakių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba gavo pranešimą apie kilusį gaisrą Siaustuvėlių kaime, Plokščių seniūnijoje. Iš pradžių informuota, kad dega ūkinis pastatas, tačiau atvykus į vietą paaiškėjo, kad liepsnoja mėsos rūkykla. Gaisro metu sudegė apie 100 kg rūkytos mėsos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.