Pareikštas įtarimas ir paskirta kardomoji priemonė

aplinkosaugos_katerisMarijampolės regiono aplinkos apsaugos departamento gyvosios gamtos apsaugos vyr. inspektoriui Vidmantui Olensevičiui pareikštas įtarimas pagal Baudžiamojo kodekso 132 straipsnio 3 dalį – neatsargus gyvybės atėmimas - ir paskirta kardomoji priemonė neišvykti iš Lietuvos. Byla toliau tiriama, bet dar neperduota teismui.

Nuotr. Tyrimo metu paaiškėjo, kad valtis, kuria aplinkosaugininkas plaukė reido metu, buvo techniškai netvarkinga ir eksploatuojama be techninės apžiūros pažymėjimo.


Praėjusių metų spalio 5 dieną reido metu, plaukiant Nemunu valtimi, ties Ilguva ji netikėtai apvirto ir vandenyje atsidūrė visas jos ekipažas. Nikolajevas Anikiejevas, Audrius Pališkis ir V.Olensevičius išplaukė, o šakiečiui Gintautui Bertašiui išsigelbėti nepavyko. Atlikus tyrimą,  jo kūne buvo rastas nemažas alkoholio kiekis. Ar reido metu valtį vairavęs V.Olensevičius buvo blaivus, nustatyti nepavyko. Beje, paaiškėjo, kad tarnybinė valtis buvo techniškai netvarkinga ir eksploatuojama be techninės apžiūros pažymėjimo. Šakių rajono apylinkės prokuratūra toliau tiria įvykio aplinkybes ir kol kas jų nekomentuoja.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.