Nedrausmingiausi ir labiausiai išsiblaškę eismo dalyviai - pėstieji

Kiekvienais metais balandžio 6–ąją yra pažymima Saugaus eismo diena. Tad neatsitiktinai Šakių rajono policijos komisariato pareigūnai surengė Saugaus eismo savaitę, kurios metu balandžio 1 – 6 dienomis vykdomos švietėjiškos prevencinės priemonės.

Nuotr. Akcijos metu rajono pareigūnai pėstiesiems, dviratininkams ir vairuotojams dalijo atmintines ir lankstinukus apie saugų eismą ir linkėjo saugios kelionės.

„Šios akcijos metu eismo dalyvius siekiame ne bausti, o pirmiausia lavinti ir įspėti. Kaip rodo statistika, pastaraisiais metais keliuose dažniausiai žūsta pėstieji, dviratininkai ir vadeliotojai. Šiemet eismo įvykiuose jau yra nukentėję trys pėstieji bei dviratininkai. Žinoma, jei akcijos metu sulaikysime neblaivių asmenų, jiems vien švietėjiško pokalbio neužteks“,- apie vykdomas akcijas kalbėjo Šakių rajono policijos komisariato Kelių policijos poskyrio specialistas Gintautas Vedegys. Jau tradicine tapusi Saugaus eismo savaitė organizuojama bendradarbiaujant kartu su VĮ „Marijampolės regiono keliai“. Saugaus eismo ir kelių priežiūros skyriaus Eismo saugumo specialistas Egidijus Lovkis  pabrėžė, kad kelininkai su rajono pareigūnais nuolat bendradarbiauja, organizuoja bendras prevencines priemones. Specialisto nuomone, eismo dalyviams, ypač pėstiesiems, sąmoningumo ir drausmingumo dar labai trūksta.


Akcijos metu pareigūnai pėstiesiems dalijo atmintines, kuriose pateikiama informacija, kaip reikia elgtis kelyje, kaip teisingai pereiti gatvę, naudoti atšvaitus. „Stengiamės visus pabudinti iš žiemos miego“,- juokavo pareigūnai. Regis, visiems aišku, kad pėstieji privalo eiti per pėsčiųjų perėją. Deja, akcijos metu į V.Kudirkos gatvėje stovinčius pareigūnus kai kurie pėstieji šakiečiai nekreipė jokio dėmesio,-  per gatvę ėjo nepaisydami jokių taisyklių. Bažnyčios gatvėje  patruliavęs pareigūnų ekipažas taip pat vieną po kito drausmino „užsisvajojusius“ ir ne per perėjas ėjusius pėsčiuosius, dažniausiai pagyvenusias moteris ir vyriškius.


Valandą trukusios Saugaus eismo akcijos metu buvo užfiksuota beveik dvi dešimtys pėsčiųjų, kurie  gatvę perėjo, pažeisdami saugaus eismo taisykles. Šįkart jie buvo tik įspėti ir apdovanoti lankstinukais, tačiau kitą savaitę tokiems pažeidėjams jau teks susimokėti baudą, kuri siekia 80 litų. Pirmą kartą prasižengusieji gali mokėti tik pusę minimalios baudos, t.y. 40 litų, o taisykles pažeidę antrą kartą, lengvatų tikėtis negalės. Saugaus eismo akcijoje dalyvavusios Šakų rajono policijos komisariato  Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio vadės Laimutės Pečiulytės nuomone, rajono gyventojai keliuose elgiasi labai neatsargiai ir neatsakingai. Pėstieji gatvę pereina neleistinose vietose, vairuotojai pamiršta užsisegti saugos diržus, automobiliuose nebūna įrengtos vaikiškos kėdutės. „Saugaus eismo užsiėmimų metu moksleiviams aš aiškinu, kad pėstiesiems savo saugumu pirmiausia reikia rūpintis patiems. Jeigu žmogus staiga įžengs į perėją, transporto priemonę sustabdyti gali būti per vėlu“, - sakė pareigūnė L.Pečiulytė.


„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.