Homeopatija veterinarijoje

Šiandien gydant gyvūnus nėra reikalo įrodinėti homeopatijos naudingumo ir efektyvumo. Vis daugiau veterinarijos gydytojų visame pasaulyje praktikuoja natūraliąją mediciną, sėkmingai derina ją su įprastiniais gydymo metodais.
 
Tačiau kiekvienas metodas medicinoje (veterinarinėje taip pat) gali save sukompromituoti, jei jis bus taikomas formaliai, neįsigilinus, be specialaus pasiruošimo, vaikantis mados. Negalime pamiršti, kad medicinos mokslas tik tada duoda vaisius, kai jis yra sąveikoje su gydymo menu. Nei vienas vaistas neišgydys sergančio gyvūno, joks prietaisas nenustatys diagnozės be patyrusio gydytojo. Naudojant naujausius veterinarinės medicinos pasiekimus, „perleidus“ juos per savo patirties prizmę, vadovaujantis intuicija, visada galima tikėtis gerų rezultatų. Ir atvirkščiai, jei savo pareigą patikėsime tik supertiksliam prietaisui arba šiuolaikiniam vaistui, nusišalindami nuo savo tiesioginės pareigos, tai rezultatas bus atsitiktinis arba išgalvotas. Kiekvienas veterinaras turi žinoti, kaip veikia vaistas, kodėl jis jį skiria ir kokio rezultato tikisi.

Homeopatijoje mūsų paskyrimas bus adekvatus, jei ligos simptomai sutampa su vaisto toksikologinėm savybėm. Šis homeopatijos principas, kai „panašus gydo panašų“, atsako mums į klausimą, kodėl mes skiriame šį, o ne kitą vaistą. Pavyzdžiui, ūmus viduriavimas gali būti dvejopas. Jei pagrindiniai simptomai bus pakilusi temperatūra, gyvūnas nelaka, anoreksija, žarnų spazmai, tai tokia diarėja (viduriavimas) bus gydoma vienaip, o jei temperatūra normali ar žemesnė, jei pažeistos kraujagyslės, sumažėjęs tonusas, gydysime visai kitaip. Vaistų parinkimas abiem atvejais pagrįstas tuo, kad ligos patogenezę atitiktų vaisto patogenezė.

Ar žinote, kad 70 - 80 procentų visų sveikatos sutrikimų galima išgydyti homeopatiniais preparatais? Apie 80 procentų motinų nori savo vaikus gydyti natūropatinėmis ir homeopatinėmis priemonėmis. Ir tai suprantama, nes šiuolaikiniai homeopatiniai preparatai, palyginti su įprastiniais vaistais, geriau toleruojami, dažniausiai neturi šalutinio poveikio. Gydant homeopatija, veikiama ne ligos pasekmė, o priežastis. Homeopatiniai vaistai „mobilizuoja“ organizmą priešintis ligos sukėlėjams ir atkurti suardytą pusiausvyrą. Jie stiprina tuos mechanizmus, kurie reikalingi išgijimui. Homeopatija veikia imuninę sistemą, bioreguliacijos ir  bioinformacijos  procesus, organų ir organizmo atsistatymą.
 
Gintautas Šeškas
UAB „Veterinarijos pagalba“ veterinarijos gydytojas

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.