Kaip teisingai pasirinkti išmanųjį televizorių?

tv
Ar svarstote apie išmanaus televizoriaus įsigijimą? Jeigu TV jums turi būti daugiau nei vien kabelinių ar palydovinių programų transliacija ir taip pat norite žiūrėti Netflix, žaisti žaidimus, naršyti internete ar veikti įvairiausią kitą veiklą, tada paprastas televizorius neturėtų būti aktualus pirkinys. Sutelkite savo dėmesį į išmaniųjų televizorių (SMART TV) rinką, kur rasite geriausius pasirinkimus. Mes paruošėme jums informatyvų ir glaustą gidą, kurio pagalba bet kurioje interneto ar fizinėje parduotuvėje rasite geriausią išmanųjį televizorių sau!

Pradėkite nuo išmatavimų

Būtinai tiksliai žinokite erdvės, kur bus montuojamas ar statomas televizorius, dydį. Laisvos vietos lentynoje jam turėtų likti bent po 7cm į visas puses (arba sočiai vietos per viršų, arbe per šonus), kad jį galėtumėte įkelti ir iškelti pagal poreikį.
 
Ant sienos montuojamas televizorius neturėtų būti arti durų ar spintos durelių, kurios galėtų jį užkliudyti. Geriausia yra tada, kai aplink TV įrenginį nėra jokių durų ar slankiojančių paviršių, nebent jie uždengia patį televizorių.

Taip pat žinokite ir atstumą, kuris skirs jūsų įprastą žiūrėjimo padėtį ir televizorių. Jeigu, pvz. nuo fotelio iki ekrano yra vos du metrai, pirkti 165cm+ įstrižainės gigantą nebus verta. Tačiau, jeigu atstumas yra virš 5 metrų, bet koks televizorius, su mažesne nei 120cm įstrižaine gali sukelti nepatogumų žiūrint. Paprastai pardavėjai patars šiuo klausimu.

Kiek išmanaus reikia?

Balsu valdomas pultelis? Netflix, Amazon Prime, 3D galimybės, naršymas internete, 4K UHD ir HDR technologijos ir t.t. Visa tai skamba be galo išmaniai, tačiau kiekviena papildoma funkcija padidina ir įrenginio kainą. Turėkite tai omenyje, nes norėdami visko galite ir išleisti viską...

Paprastai galima rasti tai, ko jums tikrai reikia ir pagal šias funkcijas išfiltruoti pasirinkimą. Pvz. https://www.varle.lt/televizoriai/ - net ir labai plačios pasiūlos apsuptyje nesunku filtruoti pagal: ekrano tipą (LED, OLED, QLED...), įstrižainės dydį, maksimalią raišką ir t.t.

Paprastai labiausiai televizoriaus kainą išaugina: QLED bei 4K UHD (ar aukštesnės raiškos) ekranai, balsu valdomas pultas, 3D ekranas, ekrano lenktumas, Android operacinės sistemos privalumai (Google Play).

Ar svarstėte alternatyvas?

Ar žinote, kad net ir senesnis televizorius gali virsti išmaniu? Prijungę SMART TV priedėlį arba papildomą modulį (Amazon Fire, Telia priedėlis, Apple TV) galite mėgautis be galo plačia turinio gama, nebūtinai su nauju televizoriumi.

Tereikia, kad prie televizoriaus pavyktų prijungti išorinį įrenginį ir už gerokai mažesnę sumą bei mėnesinį, abonementinį mokestį galėsite žiūrėti HD kokybės, originalų, naują bei niekur kitur nerodomą turinį. Itin brangiu priedu laikomas Apple TV kainuoja nuo ~150 eurų (bent pusantro karto pigiau nei paprasčiausias, analogiško funkcionalumo išmanus televizorius su nuolaida), o televizijos tiekėjo priedas tekainuoja mėnesinį abonementą.

Tad nepamirškite, kad yra ir galimybė rinktis priedus vietoj naujo televizoriaus.

Lenktas?

Jeigu turite kiek didesnį biudžetą, galite apsvarstyti lenkto Curved televizoriaus įsigijimą. Lenkti ekranai atrodo itin stilingai, ypač moderniame interjere.

Jeigu jūsų sėdėjimo žiūrint padėtis yra centruotai priešais televizorių, lenktas ekranas bus puikesnis sprendimas, mat imersija arba visą matymo lauką apimančio ir tarsi apglėbiančio vaizdo galimybė tikrai labiau nustebins ir sujaudins. Tačiau sėdint kampe arba ne visai centre – vaizdas gali atrodyti keistokai. Rinkitės pagal situaciją.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.