Teismas darkart konstatavo, kad įmonės reikalavimai – nepagrįsti

valymo irenginiai rinkeviciaus
Teismas dar kartą patvirtino, kad Šakių rajono savivaldybė elgėsi teisėtai ir pagrįstai: UAB „Antano Rinkevičiaus valymo įrenginiai“ reikalavimai – nepagrįsti.

Meras Edgaras Pilypaitis pranešė, kad po daugiau nei trejus metus užtrukusio teisminio proceso Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas 2023 m. balandžio 5 d. nutartimi nusprendė, kad nėra pagrindo peržiūrėti anksčiau priimtų teismų sprendimų. Dar 2020m. UAB „Antano Rinkevičiaus valymo įrenginiai“ kreipėsi į teismą su prašymu iš savivaldybės priteisti daugiau nei 246 tūkst. eurų sumą tariamai patirtiems nuostoliams atlyginti. Bylą nagrinėję teismai tokius reikalavimus atmetė, konstatuodami, kad savivaldybė elgėsi teisėtai ir pagrįstai.
 
Anot mero, tokiu būdu savivaldybei pavyko apginti viešąjį interesą, rajono gyventojų interesus ir sutaupyti savivaldybės biudžeto lėšas.

„Trejus metus užtrukęs teisminis procesas aiškiai parodė, kad UAB „Antano Rinkevičiaus valymo įrenginiai“ reikalavimai nepagrįsti – bylos metu savo sprendimais tą konstatavo tiek pirmosios instancijos teismas, tiek ir apeliacinės instancijos teismas. Nepaisant to, minėta bendrovė ir toliau siekė bylinėtis, tačiau Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas 2023 m. balandžio 5 d. nutartimi tam užkirto kelią“, – praneša E. Pilypaitis ir priduria, kad pasibaigęs teisminis procesas leido išvengti galimų neigiamų padarinių tiek savivaldybei, tiek rajono gyventojams: minėtą sumą bus galima panaudoti rajono gyventojų ir savivaldybės poreikiams užtikrinti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.