Nuotr. Technologė V. Dovydaitienė vaišino „Aibės“ lankytojus ir pati pasakojo jiems apie šių kepinių gaminimo subtilybes.
Technologė Vilija Dovydaitienė pati pristatinėjo pirkėjams gaminius. Užtepusi sviesto ant duonos ar batono gabalėlio ji vaišino parduotuvės lankytojus ir pasakojo apie šių kepinių gamybos subtilybes.
„Gulbelės“ kepyklėlė turi ilgametes tradicijas. Joje nuo seno kepamos bandelės, sausainiai, įvairūs pyragai. Prieš devynerius metus imta kepti ir duoną.
Degustacijai pateikti ruginė duona ir ilgasis batonas yra palyginti nauji „Gulbelės“ kepyklėlės gaminiai. Be cukraus, lengvas, nebrangus ilgasis batonas pradėtas kepti prieš Šv. Kalėdas, o raikytos ruginės duonos receptas dar ir dabar tobulinamas. „Duoną gaminame pagal senas tradicijas, tačiau technologiją dar tobuliname. Joje yra įdėta daugiau šveistinių ruginių miltų, nėra konservantų, dažiklių“,- pasakojo kepyklėlės technologė V. Dovydaitienė.
V. Dovydaitienė teigė, kad žmonės degustacijos metu klausė, kodėl ši duona nėra tamsios spalvos? Technologė stengėsi paaiškinti, kad ruginė duona ir neturi būti labai tamsi. Norint išgauti tamsią duonos spalvą, į ją dedama dažančio salyklo ekstrakto. „Paprastai tamsi duona yra ne tiek tamsi iš savęs, kiek ji specialiai dažyta. Mūsų siūloma duona yra paprasta, natūrali ruginių miltų duona“,- pasakojo V. Dovydaitienė.
„Gulbelės“ kepyklėlės produkcijos galima įsigyti visame „Aibės“ parduotuvių tinkle, o tie, kurie norės paskanauti ką tik iš krosnies ištrauktų šiltų kepinių, turės atvažiuoti į Šakiuose esančią „Gulbelės“ parduotuvę.