Ne visų UAB-ų vadovų veiklai pritarta be klausimų

dedinieneGintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį ketvirtadienį posėdžiavusi rajono taryba tarp 26 darbotvarkėje buvusių klausimų balsavo ir už penkių savivaldybei priklausančių uždarųjų akcinių bendrovių vadovų metines veiklos ataskaitas. Būtent šie klausimai taryboje ir kėlė daugiausiai diskusijų.

Nuotr. Vienintelės J. Dėdinienės metinė veiklos ataskaita buvo apibūdinta kaip itin išsami ir kvalifikuota. Jai buvo pritarta be jokių klausimų.

Veiklai - jokių priekaištų

Posėdžio metu tarp daugelio gana formalių klausimų daugiausiai diskusijų kėlė uždarųjų akcinių bendrovių vadovų metinių ataskaitų tvirtinimas. Vienintelei UAB „Šakių laidotuvių namai“ vadovei Janei Dėdinienei netgi opozicijoje dirbantis Edmundas Rinkevičius negailėjo komplimentų. „Norėčiau padėkoti už vienintelę tokią išsamią ir taip kvalifikuotai parašytą veiklos ataskaitą. Matosi, kad vadovė puikiai mato perspektyvas ir dirba su viltimi“, - teigė E. Rinkevičius. Jo pasisakymą su šypsenomis veiduose itin palankiai įvertino visi tarybos nariai, ataskaitai pritarę vienbalsiai ir nepateikę nė vieno klausimo.
 
Pritarė vienbalsiai

Vienabalsiai buvo pritarta ir UAB „Šakių autobusų parkas“ vadovo Tomo Povilaičio veiklos ataskaitai. Šiai bendrovei pavyko nuostolius sumažinti nuo 128 tūkst. 611 litų 2009 metais iki 59 tūkst. 030 litų 2010 metais. Kaip vieną didžiausių problemų T. Povilaitis įvardijo tai, kad net 95 proc. bendrovės transporto yra senesnis nei 10 metų, o įsigyti naujų ir mažų autobusų faktiškai nėra galimybių. „Tiek jų kaina, tiek paklausa yra didžiulė“, - teigė UAB „Šakių autobusų parkas“ vadovas. Visgi jis mato perspektyvas ir tikisi, kad ateityje galbūt netgi pavyks dirbti pelningai. Paklausus, kaip jam per metus pavyko nuostolius sumažinti daugiau nei du kartus, T. Povilaitis teigė, kad buvo sumažintos algos, peržiūrėti maršrutai, kuro sąnaudos.

Siūlė mažinti darbo laiką

UAB „Šakių vaistinė“ vadovybė posėdyje nedalyvavo, tad į tarybos narių klausimus už ją atsakinėjo Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė. Šiai bendrovei 2009 metus pavyko baigti pelningai, tačiau pernai ji metus baigė su 829 litų nuostoliu. Tarybos narys E. Rinkevičius teiravosi, ar nebūtų logiška likviduoti bendrovę arba kitaip valdyti jos turtą. Jam buvo paaiškinta, kad yra pasirašyta sutartis iki 2014 metų ir keisti kažkokias sąlygas nėra galimybių. Be to, vaistinė savivaldybei moka nuomą. Dar vienas svarbus niuansas – tai vienintelė vaistinė rajone, prekiaujanti narkotiniais vaistais, tad uždaryti ją ir palikti gyventojus be galimybės rajone įsigyti šiuos medikamentus, kaip kalbėjo daugelis, būtų nelogiška. Taip pat nelogiškas, kaip traktavo tarybos nariai, ir jo siūlymas, kad vaistinė, taupydama lėšas, dirbtų, tarkim, valandą ar dvi per dieną. „O kaip būtų su kaimuose gyvenančiais žmonėmis, kuriems aktuali ir susisiekimo galimybė. Autobusai važiuoja tam tikru laiku. Jau nekalbant apie tai, kad namie yra ligonis. Taip gali kalbėti žmogus, kuris nesusidūrė su tokiomis problemomis. Ši vaistinė labai reikalinga“, - kalbėjo tarybos narė Marija Jurgilienė. Tiek jai, tiek UAB „Šakių vaistinė“ vadovo ataskaitai tarybos nariai pritarė vienbalsiai, o E. Rinkevičius balsavimo metu susilaikė.

Sulaukė daug klausimų

Nemažai klausimų iš kai kurių tarybos narių sulaukė UAB „Šakių šilumos tinklai“ direktorius Laimutis Kasparavičius. Tarybos narė Irena Haase teiravosi, kokios yra galimybės mažinti šilumos kainą. Pasak bendrovės vadovo, galimybės realios. „Apie kainos mažinimą galima kalbėti tik tuomet, jei nebrangs dujos“, - teigė L. Kasparavičius. Deja, kalbama, kad dujos brangs, tad ir gyventojai tikriausiai nesulauks pigesnės šilumos. E. Rinkevičius ragino mąstyti ir skatinti butų renovaciją bei individualią apskaitą daugiabučiuose. „Koks skirtumas, šilumos kaina gali būti tik centas, jeigu kiauros namo sienos, tai sąskaitos vis vien bus didžiulės“, - kalbėjo E. Rinkevičius. UAB „Šakių šilumos tinklai“ vadovas tarybos posėdžio metu kalbėjo apie tai, kad ieškoma galimybių pereiti prie biokuro, nes taip būtų sprendžiamas ir mažesnės kainos klausimas. Kol kas tam realių galimybių nelabai yra. Iš 24 posėdyje dalyvavusių tarybos narių 21 balsavo už L. Kasparavičiaus veiklos ataskaitą, o trys susilaikė.

Apie tai, kad nors ir ne vienbalsiai, bet buvo pritarta ir penktosios savivaldybei priklausančios UAB „Šakių vandenys“ metinei vadovo Vaido Litinsko veiklos ataskaitai, rašėme praėjusiame laikraščio „Draugas“ numeryje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.