Pirmoji komiso parduotuvė Šakiuose - vis populiaresnė

isparduotuveAsta GVILDIENĖ
 
Ne vienerius metus prekiavusi komiso pagrindais internetinėje erdvėje, nuo praėjusių metų spalio 20 dienos Vaida Marcelionienė šias paslaugas perkėlė ir į patalpas - atidarė pirmąją komiso parduotuvę - išparduotuvę Šakiuose.  Mat prieš įsigydamas daiktą ne vienas žmogus nori jį apžiūrėti, pačiupinėti, pasimatuoti, o ne pirkti aklai – gal netiks, gal nepatiks.
 
Nuotr. Pasak V.Marcelionienės, prekybininke ji savęs nepavadintų, nes komiso parduotuvė – tai greičiau tarpininkas tarp pardavėjo ir pirkėjo.
 
Poreikis ir susidomėjimas auga
 
Nors mintis prekiauti komiso pagrindais pirmiausiai gimė internetinėje erdvėje, norint parduoti savo megztus nenešiojamus rūbus, šiandien tokių paslaugų poreikis ir susidomėjimas jomis labai išaugo. Žmonės nereikalingus, tačiau gerus ar visai naujus daiktus norėtų ne atiduoti ar dovanoti, bet susigrąžinti nors mažą jų vertės dalį. Dabar „atsikratyti“ išaugtais vaikų rūbeliais, senomis knygomis, drabužiais, avalyne, laisvalaikio ir buities prekėmis, papuošalais ir daiktais jie gali Kęstučio gatvėje įsikūrusioje komiso parduotuvėje. „Galbūt Šakiuose tai ir naujiena, - sako V.Marcelionienė. – Tačiau didžiuosiuose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje komiso parduotuvės veikia jau seniai ir yra gan populiarios. Parduotuvės privalumas – žmogus patikusį daiktą gali pačiupinėti, apsižiūrėti, pasimatuoti.“

Idėją brandino ilgai

„Patrypčiojau, sukaupiau drąsą ir pradėjau savo veiklą, kuri, kaip šiandien matome, žmonėms labai reikalinga, - juokavo šakietė. – Ir kitiems linkiu išdrįsti ir pabandyti kažką savo.“ Idėją apie komiso pagrindais dirbančios parduotuvės atidarymą moteris, turinti patirties pardavimų srityje, brandino ilgiau nei metus. „Ne taip paprasta miesto centre susirasti patalpas ir jose įsikurti. Tas patalpas, kurias įsigijome mes, dar reikėjo ir susiremontuoti, nes buvo apie 15 metų nenaudojamos. Tačiau ši vieta – superinė. Netoli autobusų stotis, šalia automobilių stovėjimo aikštelė, turgelis, pakeliui kirpyklos ir gėlių parduotuvė. Į šitą miesto kraštą eina žmonės. Be to, džiugu, kad dirbame buvusiame buitinių paslaugų pastate ir kad jis po truputį atgimsta“, - atviravo pašnekovė. Pasak jos, kadangi pačiai teko nemažai metų dirbti keliose skirtingo pobūdžio mažmeninės prekybos parduotuvėse, ji gerai žino, ko pirkėjui reikia, koks turi būti tinkamas bendravimas ir bendradarbiavimas. Stačia galva prie savo veiklos moteris nepuolė. Artimųjų palaikoma, prekiauti komiso pagrindais pradėjo ištuštindama draugų spintas, o po to atsirado ir daugiau norinčiųjų tai padaryti.

Nuo jaunų mamų iki senjorų

Komiso savininkės teigimu, šiomis paslaugomis susidomėjo labai daug įvairaus amžiaus šakiečių ir kitų miestų bei rajonų gyventojų. „Šiandien turime apie porą šimtų savo daiktus patikėjusių mums parduoti žmonių, - atviravo V.Marcelionienė. – Amžius labai įvairus. Nuo jaunų mamų iki senjorų. Visi turi nenaudojamų, jau nereikalingų daiktų. Tai išaugti vaikų rūbeliai, ar koks nors padovanotas daiktas, kurio taip ir neprireikė, ar seniai nedėvimi batai, knygos, kurių ypač ieško studentai. Šiuo metu galime pasiūlyti apie tūkstantį knygų. Kainos mažos, o nauda didelė. Pirkėjas randa, ko jam reikia, o pardavėjas gauna keletą litų už visai jam nereikalingą daiktą.“ Komiso parduotuvės populiarumas auga kiekvieną dieną. Tai patvirtino ir čia sutikti klientai. Jei vieną dieną ateina moteris su drauge, tai kitą dieną ji savo draugę atsiveda. Taip iš lūpų į lūpas ir eina informacija.

Priima tik tvarkingus daiktus

Į komiso parduotuvę savininkė priima tik tvarkingus, švarius, gerai išlaikytus daiktus. Juos įsivertina pats žmogus. Sudaroma sutartis, kad parduotuvė atsiskaito tik po to, kai daiktai yra parduodami. „Daiktų pardavėjai neskriaudžiami – jiems nereikia mokėti papildomo mokesčio už tą laiką, kurį daiktas prastovi parduotuvėje, kol jį kas nors nuperka ir jis gauna tokią sumą, kurios prašė, - apie komiso sąlygas pasakojo V.Marcelionienė. - Mes prie kainos pridedame keletą litų daugiau, kad atsipirktų paslauga.“  Beje, pastebėjome, kad komiso parduotuvėje išparduodama daug visai naujų daiktų, drabužių su nenuplėštomis etiketėmis. Daugiau kaip pusė rūbų čia nauji. Asortimentas greitai keičiasi. Žmonių patogumui visas prekes vis dar galima rasti ir tinklapyje www.isparduotuve.com. Komiso savininkė planuoja išplėsti parduotuvę greta esančiose patalpose, kur šiuo metu dar vyksta remontas, nes didesnių daiktų čia kol kas priimti tiesiog neturi galimybių.

Darbo laikas  - neribotas

Nors darbo valandos komiso išparduotuvėje baigiasi 18 val., tačiau tuo V.Marcelionienės darbo diena nesibaigia. Vakare prasideda darbas internetinėje erdvėje, todėl darbo valandų šakietė neskaičiuoja. „Apie 24 val. nakties – pats išpardavimo įkarštis, - prasitaria moteris. – Vaikus užmigdžiusios mamos ar šiaip po internetą naršantys žmonės pradeda rašyti laiškus ir domėtis vienu ar kitu daiktu. Džiaugiuosi, kad vyras man padeda, tad vėlais vakarais prie išparduotuvės.com pašto mums naudinga pasėdėti. Dirbam ir šeštadieniais, ir sekmadieniais. Kai esi savininkas – iš savęs gali reikalauti daugiau nei tarkim vadovas gali reikalauti iš savo darbuotojo.“ Pasak komiso parduotuvės savininkės, ji tik savotiška tarpininkė tarp pirkėjo ir pardavėjo. „Prekybininkais lyg ir negalėtume vadintis, - pastebėjo V.Marcelionienė. – Teikiame savotišką paslaugą – palaikome atneštus daiktus, kol jie sulaukia savo pirkėjo.“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.