Teatro mėgėjai 15-ąjį kartą rinkosi į „Paluobių pagirį“

paluobiu pagirysLiepos 26 dieną Paluobių laisvalaikio salėje jau penkioliktą kartą vyko mėgėjiškų teatrų festivalis „Paluobių pagirys“. Žiūrovams šiais metais buvo pristatyti keturi spektakliai.
 
Nuotr. Tiek festivalyje dalyvaujantys teatro kolektyvai, tiek spektaklių stebėti susirenkantys žiūrovai smagiai ir turiningai praleido laiką.
 
Jau tradiciniu tapęs renginys neapsiriboja Šakių rajono teatrais. Renginyje dalyvavo ne tik du Šakių rajono kolektyvai, bet ir Kauno bei Jurbarko rajonų atstovai. Spektaklius parodė Kauno rajono Voškonių kultūros centro teatras „Siena“, Jurbarko rajono Klausučių kultūros centro teatras, festivalio šeimininkai paluobiškiai ir Lukšių kultūros centro teatras.

Nors Paluobiai – nedidelis miestelis, tačiau žiūrėti spektaklių praėjusį savaitgalį susirinko pilna salė. Kaip teigė renginio organizatorius Mindaugas Kriaučiūnas, žmonės noriai renkasi į festivalį, todė jį tęsti planuojama ir ateityje. „Kol gyvas būsiu, ir festivalis bus“, – juokėsi M. Kriaučiūnas. Jis pats kviečia kolektyvus, kurie jam atrodo verti pasirodyti scenoje. Orientuojamasi į mėgėjiškus teatrus, bet ankstesniais metais yra pasirodžiusios ir profesionalios trupės. Pasak renginio organizatoriaus, daug kas priklauso nuo finansavimo.

„Vienos dienos renginys – labai gera trukmė, nematau tikslo plėsti festivalį, kad truktų dvi dienas“, – paklaustas apie ambicijas pasakojo M. Kriaučiūnas.Be to, didesnio masto renginiui reikėtų ir atitinkamos piniginės paramos, tačiau į galimybes gauti finansavimą iš savivaldybės ar iš projektinės veiklos jis nesigilina. Anot jo, renginys yra žmonėms ir patiems kolektyvams, į jį renkamasi gerai praleisti laiką.

Šiais metais festivalio metu įvyko ir Paluobių kaimo teatro premjera. Paties M. Kriaučiūno vadovaujamas kolektyvas pristatė spektaklį „Kunigo naudą velniai gaudo“ pagal Žemaitės apsakymo motyvus. Po naują spektaklį stengiamasi pastatyti kasmet. Į „Paluobių pagirį“ paprastai atvyksta keturi penki kolektyvai.Pernai šiame renginyje dalyvavo  teatrai iš Varėnos, Joniškio ir du iš Šakių rajono.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px