Kino mėgėjai rinkosi Gelgaudiškyje

Liepos 24-27 dienomis Gelgaudiškio dvare vyko „Meno avilio“ organizuojama kino stovykla, kuri kvietė pabendrauti su kino profesionalais bei entuziastais neformalioje aplinkoje.
 
Gelgaudiškio dvare vyko kūrybinės dirbtuvės, buvo rodomi filmai, diskutuojama ir dalijamasi nuomonėmis ir įspūdžiais. Šių metų stovykla buvo skirta temai „Kinas ir kūnas“. Lietuvos kino tyrėjai ir kūrėjai kalbėjo apie kūniškumo perteikimą ekrane, žiūrovo juslines patirtis ir pačių kino kūrėjų dalyvavimą kūrimo procese. Vyko paskaitos, diskusijos ir video instaliacijos, kūrybinės dirbtuvės ir kūno eksperimentai su menininkais.

Tarp stovykloje dalyvavusių lektorių – fotografas, menotyrininkas ir kuratorius Mindaugas Kavaliauskas, habilituotas fizinių mokslų daktaras, profesorius Vytautas Balevičius, menininkai Denisas Kolomyckis ir Francisco Janesas, režisierius, kino filosofas Williamas Brownas, šokėjos Lina Pavalkytė ir Ugnė Dievaitytė bei kiti iškilūs kino pasaulio žmonės. Šeštadienio vakarą vainikavo jaukus ir šiltas teatro režisieriaus, aktoriaus ir muzikanto Vido Bareikio koncertas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px