Šakių kultūros centras kraustosi į „Jaunystę“

jaunystePrasidėjus Šakių kultūros centro renovacijos darbams, visas miesto kultūrinis gyvenimas laikinai persikels į naują erdvę – jaunimo kultūros centrą „Jaunystė“. Į kitoje gatvės pusėje esančią „Jaunystę“ su kėdėmis, stalais, teatro rekvizitais ir kitais daiktais Šakių kultūros centro darbuotojai kursuoja jau nuo birželio mėnesio.
 
Nuotr. „Jaunystės“ salė iš esmės bus pritaikyta ne tik būsimiesiems renginiams, bet ir cirko repeticijoms.
 
Kad „Jaunystė“ taps Šakių kultūros centru, rodys ir užrašas ant pastato fasado. „Nuo birželio darbas verda visas 8 dienas per savaitę, 25 valandas per parą. Nusiimu šlipsą, rengiuosi darbinį kombinezoną ir, kai tik galiu, dirbu čia“,– pasakojo Šakių kultūros centro vadovas Raimondas Januševičius.

Naujai funkcijai „Jaunystė“ bus pritaikyta stebėtinai greitai – per keturis mėnesius. Čia bus įrengta koncertų salė su daugiau nei 16 tūkst. eurų kainavusia teleskopine tribūna: pasibaigus renginiui 9 metrus užimančios 152 kėdės susistums į 4 metrų aukštį ir pusantro metro plotį. „Jaunystės“ salėje bus 200 vietų, o kultūros centre buvo 320 vietų.

Rūbinė bus įrengta rūsyje. „Iš rūsio išvežėme virš 10 tonų gruzo, nes sausinome, darėme drenažą, kad nesemtų. Čia įrengta elektros instaliacija, nutiesti nauji kanalizacijos vamzdžiai“,– pasakojo R. Januševičius. Čia bus įrengtas ir kambarėlis ūkvedžiui, valytojoms.

Pasak R. Januševičiaus, darbai „Jaunystėje“ nesibaigia visą dieną – nuo aštuntos ryto iki aštuntos vakaro čia kaukši plaktukai. Padaryti reikia daug – turi būti sutvarkyta scena, padaryta užkulisinė dalis, apšvietimas, salėje jau įrengta gimnastikos duobė. Antrame aukšte virš salės padarytos angos ir sudėti langai šviesos operatoriui. Pastate įruošiami darbuotojų kabinetai. „Jau senajame kultūros centre netilpome, o dabar bus dar sudėtingiau“,– neslėpė R. Januševičius ir pridūrė: – Visa tai darome tam, kad Šakiai neliktų be kultūros ir renginių, kol vyks kultūros centro rekonstrukcija. Tai, kas čia padaryta, yra padaryta ne dvejiems metams, čia viskas apgalvota dešimtmečiui į priekį. Persikrausčius į renovuotą kultūros centrą, ši salė tarnaus cirko mokyklai, joje vyks kameriniai pasirodymai, mokinių peržiūros.“

Taupus ir ūkiškas direktorius pasistengė, kad niekais nenueitų visos dar bent kiek tinkamos naudoti senojo kultūros centro medžiagos. Čia perkeltos durys, laminuota grindų danga, grindų lentos. „Panaudotos net vinys,– šypsojosi R. Januševičius. – Užuolaidas taip pat kabinsime iš kultūros centro, bet jos per trumpos, per siauros, todėl siūsime, taisysime. Briedžių salėje sudėjome Šakių kultūros centro grindis, net paradines duris.“

Persikraustymas organizuojamas kultūros centro ir rėmėjų lėšomis. „Dėkingas visiems verslininkams ir visoms organizacijoms, kurios prisidėjo,–sakė Šakių kultūros centro vadovas. – Be abejo, didžiausią padėką norėčiau skirti savo darbuotojams, kurie negailėdami savaitgalių atidavė visas savo jėgas tam, kad persikraustymas kuo greičiau įvyktų ir nuo rugsėjo jau galėtų prasidėti renginiai.“

Galutinai į „Jaunystę“ kultūros centras persikels, kai čia bus paruoštos trasos ir įvesti telefonas ir internetas. Manoma, kad tai turėtų būti spalį.

Pagal sutartį su rangovais kultūros centras turi būti baigtas renovuoti ir priduotas iki 2017 metų gruodžio 31 d. Net jei Naujuosius 2018 metus dėl tam tikrų kliūčių ir nebūtų galima švęsti renovuotame kultūros centre, direktorius R. Januševičius nesijaudina: „Jaunystė“ bus taip įrengta, kad mes galėsime ramiai laukti, kol bus kokybiškai pabaigti darbai. Ir geriau ilgiau palauksime net pratęstą terminą nei skubėsime, nes turėsime sąlygas dirbti čia.“

Sima Kazarian

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.