Prisiminė poetą Praną Vaičaitį

vaicaitis veloŠiemet sukako 140 m., kai gimė vienas žymiausių Zanavykų krašto poetų Pranas Vaičaitis. Rugpjūčio 12 d. buvo organizuojamas edukacinis-pažintinis dviračių žygis „Prano Vaičaičio tėviškės takais“.

Nuotr. Dviračių žygio dalyviai prisiminė poetą, aplankė jo tėviškę ir kapą Sintautuose, mokyklos muziejų, paminklą.

Prie rajone vykstančių renginių poetui atminti ir jo jubiliejui paminėti maratono prisijungė ir Zanavykų muziejus kartu su sporto laisvalaikio klubo „Vėjas“ nariais ir vadovu Mindaugu Balčiūnu. Edukaciniame-pažintiniame dviračių žygyje dalyvavusieji ir prisiminusieji poetą aplankė jo tėviškę ir kapą Sintautuose, Sintautų mokyklos literatūros muziejų, paminklą. Poeto dukterėčia Rūta Vaičaitytė tėviškėje šiltai priėmė svečius, skaitė giminaičio eiles. Mokytoja Regina Bakienė susirinkusiesiems išsamiai papasakojo apie P. Vaičaičio gyvenimą. Kadangi Zanavykų muziejus dalyvauja ir projekte „Saugus eismas bendruomenėse“, visiems dviračių žygio dalyviams buvo išdalytos šviesą atspindinčios priemonės.
 
Šakių rajono savivaldybė, atsižvelgdama į žymaus kraštiečio jubiliejų, šiuos metus paskelbė P. Vaičaičio metais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px