Bet širdyje raukšlių nebūna

pagyvene ona
Nuotr. Pagyvenusių žmonių asociacijos pirmininkė Ona Valaitienė (centre) padėkojo aktyvioms asociacijos narėms ir pagalbininkėms.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Apie tai, kad širdis nesensta, kalbėjo rajono senjorai, susirinkę paminėti Pagyvenusių žmonių dieną. Atvykę svečiai jiems linkėjo ir toliau kurti gerą nuotaiką sau ir kitiems.

Pagyvenusių žmonių asociacijos pirmininkė Ona Valaitienė popietę pradėjo liūdna žinia, ji informavo, kad mirė ilgametė asociacijos narė Marija Žemaitienė. Jos atminimą susirinkusieji pagerbė tylos minute.

Mūsų rajono senjorai spalio 5 d. dalyvavo Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos paminėjime Vilniuje. Šiais metais Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacija (LPŽA) mini veiklos 25-metį, Šakių skyrius buvo įkurtas 1995 m. ir jubiliejų minės po dvejų metų. O. Valaitienė pasidalino iš sostinės parsivežtais įspūdžiais ir perdavė LPŽA prezidentės Grasildos Makarevičienės linkėjimus būti stipriems ir ištvermingiems.

Pasak O. Valaitienės, per 23-ejus rajono skyriaus gyvavimo metus daug patirta ir išgyventa renginių, susitikimų bei ekskursijų metu.

„Bendraudami vieni su kitais tampame geresni. Būdama organizacijoje aš pirmiausiai pastebėjau didelį žmonių norą dalyvauti renginiuose, vykti į ekskursijas. Ir dar reikia apsilankyti bendraminčių rengiamose šventėse seniūnijose ir susipažinti su tomis vietovėmis. Manau, kad mūsų asociacijos sėkmė yra tikri, palaikantys, aktyvūs nariai“, – kalbėjo O. Valaitienė.

Rajono senjorus daina pasveikino rajono meras Edgaras Pilypaitis ir jo padėjėja Violeta Simonavičienė. Meras pasidžiaugė, kad rajono senjorai daug keliauja, palinkėjo organizacijai ir toliau gyvuoti. O organizacijos vadovei Onutei pasiūlė susikurti Facebook paskyrą ir parodyti ypač daug niurzgantiems žmonėms džiaugsmingas rajono senjorų bendravimo akimirkas.

Į popietę pakviestas Lukšių seniūnas Vidas Cikana papasakojo apie lukšiečius senjorus, jis paminėjo, kad yra daug žmonių, kurie tiesiog padeda kaimynams – veža pas gydytojus, o grįždami dar sustoja paklausyti koncerto ar užsuka į renginį.

Šakių seniūnas Dalius Jasevičius pasidžiaugė aktyviais Šakių miesto senjorais bei Šakių mokytojų pensininkų sambūrio „Šviesa“ narėmis. Onutei Jasinskienei, Valentinai Naujokaitienei, Danutei Vaitkevičienei, Janinai Zybertienei, Gražinai Malskienei už aktyvią veiklą sambūryje įteikė padėkas. Dar daug gražių rudens dienų linkėjo rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus darbuotojos Virginija Ratkevičienė ir Edita Macevičiūtė-Orentienė. Neįgaliųjų reikalų koordinacinės tarybos narės linkėjo ir toliau rengti suėjimus ir pabuvimus, o kad kultūra reikalinga senjorams, pasidžiaugė Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius.

 „Žinodami, kad dar esame kai kam reikalingi, būkim, džiaukimės, dabar mūsų metai, mūsų gražus auksinis ruduo. Džiaukimės, kad yra kas mus veda. Taigi pirmyn paskui Onutę!“ – optimistine gaida šventę užbaigė O. Jasinskienė. Jos žodžius palydėjo jaunatviškas tautinių šokių grupės „Pynė“ pasirodymas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.