Prisimintas tautodailininkas Alfonsas Zokas

zoko darbai
Parodoje eksponuojami paveikslai, drožiniai bei asmeniniai menininko Alfonso Zoko daiktai. Zanavykų muziejaus nuotr.


Nuo liepos 17 d. Zanavykų muziejuje veikia tautodailininko Alfonso Zoko darbų paroda, skirta jo 90-osioms gimimo metinėms. Parodoje eksponuojami paveikslai, drožiniai bei asmeniniai menininko daiktai.
 
Tautodailininkas A. Zokas gimė 1929 metais Kriaučėnų kaime, Slavikų valsčiuje. Meniška prigimtimi pasižymėjo jau nuo mažumės – tapė portretus. Jaunuolis pasirinko teisės studijas, vėliau Maskvoje studijavo ir vaizduojamosios dailės fakultete.

Grįžęs į gimtąjį kraštą užsiėmė įvairia kūrybine veikla: tapydavo, drožinėdavo, fotografuodavo. Menininką pažinojusieji jį   apibūdina kaip nekalbų žmogų, miesto keistuolį, savo darbus skyrusį Šakiams. A. Zokas buvo neįprastas fotografas, jo nuotraukos labai primena šiandien paplitusias asmenukes: fotografijose galima išvysti autorių, užfiksuotą šalia įvairių paminklų, pastatų, žmonių. Menininkas Šakiuose yra surengęs ne vieną tapybos ir fotografijų parodą. Žavi ir dailininko tapybos darbai, primenantys Čiurlionio simbolistinius paveikslus.

Autoriaus 90-osioms gimimo metinėms paminėti Zanavykų muziejaus parengtoje parodoje eksponuojami menininko tapybos bei saviti, siurrealistiški drožybos darbai, kuriuose tarsi slypi išskirtinės menininko asmenybės detalės.

A. Zoko kūrybinis palikimas – tapybos darbai, medžio drožiniai, savadarbiai fotoaparatai, gausus glėbys fotografijų – yra įvairus bei plačiai žinomas Šakių rajone.

Paroda muziejuje veiks iki rugpjūčio 22 d.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px