Duris atveria muziejai ir bibliotekos

biblioteka sakiai
Lina POŠKEVIČIŪTĖ


Nuo pirmadienio duris lankytojams atveria muziejai, bibliotekos. Kalbinti įstaigų vadovai įsitikinę, kad karantino laikas buvo nauja patirtis, naujos pamokos, kurias darbuotojai ir įstaigų vadovai privalėjo išmokti kartu, susitelkę.

Zanavykų muziejaus veiklos karantinas nesustabdė, tuo pasidžiaugė įstaigos vadovė Rima Vasaitienė.

„Atvirkščiai, šis laikas leido į viską pažvelgti kūrybiškai ir įgyvendinti tai, kas buvo anksčiau planuota, o dėl didelio užimtumo darbai būdavo pristabdomi. Skyrėme daugiau laiko ir resursų pagrindinių muziejaus funkcijų įgyvendinimui, pasitelkdami šiuolaikines technologijas muziejaus darbuotojai kūrė virtualias parodas, rengė straipsnius, pristatė vertingiausius eksponatus, edukacines pamokas, kurias skelbė muziejaus svetainėje, feisbuko paskyroje“, – apibendrino pastarųjų savaičių muziejaus veiklą įstaigos direktorė.

Ji pridūrė, kad ir toliau įgyvendins projektus, kurių stabdyti negali, šiuo metu muziejus įgyvendina net tris Kultūros tarybos finansuojamus projektus ir vieną iš Lietuvos – Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programos.

Lankytojus muziejus priima nuo pirmadienio, gegužės 4 d., muziejininkai intensyviai ruošiasi juos pasitikti: atnaujinamos ir papildomos eksplozijos, ruošiamos patalpos, kad laikantis rekomendacijų ir reikalavimų būtų galima saugiai teikti muziejaus lankymo paslaugas. R. Vasaitienė akcentavo, jog svarbu, kad tinkamai būtų pasirūpinta ir muziejaus darbuotojų sveikata. Įstaigos vadovė viliasi, kad muziejaus veikla grįš į ankstesnes vėžes, po truputį organizuos naujas parodas, tik kol kas nuo edukacinių programų ir kultūrinių renginių organizavimo susilaikys.

Vinco Kudirkos muziejaus l.e.p. vedėja Daiva Strimaitienė patikslino, kad lankytojus pasitiks nuo gegužės 8 d. Muziejaus durys atviros bus trečiadieniais–sekmadieniais. Vyriausybei sušvelninus karantiną muziejams ir bibliotekoms, įstaigos turi riboti lankytojų srautus, užtikrinti higienos sąlygų laikymąsi. Vienas iš tokių nurodymų – užtikrinti 10 kv. m plotą, tenkantį vienam žmogui.

„Mūsų patalpose pirmame ir antrame aukšte yra įrengtos erdvios ekspozicijos salės, tai, išlaikant tarp lankytojų atstumą, galėsime priimti iki 40 žmonių“, – planus dėliojo D. Strimaitienė.

Apie darbą Šakių rajono viešojoje bibliotekoje ir jos padaliniuose informacija pasidalino direktorė Kristina Lebedžinskienė.

Nuo gegužės 4 d. duris skaitytojams atvers tik kai kurios rajono bibliotekos. Šakių viešojoje bibliotekoje skaitytojai knygas galės užsisakyti telefonu, el. paštu, o atsiimti knygas skaitytojas galės tik sutartu laiku bibliotekos vestibiulyje, toliau į bibliotekos patalpas lankytojams patekti nebus galima. Perskaitytos knygos ir toliau bus grąžinamos į dėžę. Tiesa, užsakytą vaikų literatūrą galės atsiimti tik suaugusieji. Grąžintos knygos, prieš išduodant jas kitam vartotojui, bus 72 val. karantinuojamos.

Įstaigos vadovė dar informavo, kad nuo pirmadienio iš 22-jų bibliotekos padalinių knygas išduoti pradės 13. Darbą padalinių darbuotojos organizuos panašiu būdu. Kol kas nedirbs septyni padaliniai: Barzdų, Gerdžiūnų, Gotlybiškių, Kidulių, Slavikų, Voverių ir Veršių.

„Šeši iš jų nedirbs todėl, kad darbuotojos patenka į rizikos grupę, viena padalinio darbuotoja dar atostogauja“, – paaiškino K. Lebedžinskienė.

Ji rekomendavo susilaikyti eiti į viešas vietas vyresnio amžiaus žmones, todėl kvietė ir toliau naudotis bibliotekos teikiamomis virtualiomis paslaugomis ar knygų skaitymu telefonu.

Kol kas Šakių viešojoje bibliotekoje nedirbs interneto, periodikos skaityklos ir nebus teikiama dokumentų kopijavimo paslauga.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.