Per 21-erius metus ūgtelėjo ne tik ąžuolai, bet ir festivalis

bardai bicnamyje
Penktadienį kaimo turizmo sodyboje „Bičnamis“ vėl gausiai rinkosi lyrinės muzikos gerbėjai. Čia 21-ąjį kartą gražiausias eiles, dainas ir muziką dovanojo bardai-gitaristai. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Šiltas vasaros vakaras, ąžuolų paunksmė, puiki nuotaika, skambios gitarų melodijos ir eilės – visa tai jau 21-ąjį kartą buvo galima surasti Šakių priemiestyje, svetingoje kaimo turizmo sodyboje „Bičnamis“. Renginyje sklandanti aura nenusakoma – visi čia atvykstantys greitai atsikrato oficialumo ir tampa tarsi viena didele šeima – ne tik klausosi programos, bet ir bendrauja, gerai leidžia laiką.

Jaukią ir svetingą atmosferą savo sodyboje sukūrė festivalio sumanytojas, organizatorius, gitaristas, svetingas sodybos šeimininkas Arūnas Danielius. Pats šeimininkas priimdamas svečius nuoširdžiai pasidžiaugė, kad Šakiai yra žinomi ne tik dėl Sudargo piliakalnių, Gelgaudiškio ar Zyplių dvarų, bet garsūs ir seniausiai Lietuvoje organizuojamu bardų festivaliu. Anot A. Danieliaus, čia per visus tuos metus pasirodė apie 200 bardų-gitaristų, išleistos penkios kompaktinės plokštelės, o dainuojamosios poezijos istorijai liks 100 sukurtų dainų. Šeimininkas džiaugėsi ir tuo, kad prižiūrėti dvi sodybas ir tvarkyti visus organizacinius bei kitus formalumus padeda „Gyvenimo išlikimo partija“, kurioje trys nariai – gitaristo mama Birutė, žmona Daiva ir jis pats. Šeimininkas svečius buvo pasiruošęs priimti bet kokiu oru, nes neseniai sodyboje įrengta stiklinė terasa, iš kurios galima mėgautis gamta ir lyjant.

Gausiai susirinkusius svečius pasveikino ir aštuntą dešimtį perkopusi A. Danieliaus mama Birutė, kuri ne tik klausėsi gražių melodijų, bet sakė, jog jai smagu būti su visais kartu, o labiausiai džiugina širdį tai, kad žmonės visada čia gausiai susirenka. Šia gražia proga šeimininką ir susirinkusius pasveikino vicemeras Darius Jakavičius, kuris palinkėjo A. Danieliui, kad į sodybą taip pasibūti žmonės susirinktų ne kartą į metus, o kas mėnesį, kas būtų ir visai nebloga verslo idėja.

Anot renginio vedėjos Rimos Rauktienės, svetingoje „Bičnamio“ sodyboje per 21-erius metus gerokai ūgtelėjo ne tik devyni ąžuolai, kurių pavėsyje susiburiama kasmet, bet ir pats  tradicija tapęs festivalis. Klausimas, ar ąžuolai prisidėjo prie gražia tradicija tapusios iniciatyvos auginimo, ar tie, kas čia renkasi, savo jausmais, dainomis, savo žodžiais, melodijomis ir bendrystės jausmu ąžuolams sukuria gerą aurą ir šie stiebiasi vis aukštyn ir aukštyn.

 Lyriškos dainos ir eilės apie jausmus, gyvenimo prasmę ir laikinumą šįkart, kaip ir visada, tikrai surado kelią į klausytojų širdis, o jas dovanojo jau žinomi, ne pirmą kartą užsukantys atlikėjai: Valdemaras Mikuckis, Vaidas Mineikis, Saulius Lapėnas, Valentinas Arūna, kraštietis Valdas Pališkis, Rytas Germanavičius, Darius Leveckis, Andrejus Ozerenskis ir keturi Jurbarko bardų klubo nariai. Tarp senbuvių puikiai jautėsi ir vienintelė festivalio naujokė Aldona Stankutė.

Šventėje netrūko ir simbolinių dovanų, padėkojimų atlikėjams už tai, kad atvykstama į Šakius ir už gražias melodijas, už pagalbą sodybos šeimininkui organizuojant šventę. Festivalio svečius ir dalyvius stebino R. Rauktienės išmonė ir staigmenos – sutemus 21 vyras (nes 21-asis festivalis) buvo paprašyti užsidėti šiaudines skrybėles ir pagroti pripučiamomis  gitaromis, o svečiai vaišinosi jos dovanotu UAB „Gulbelė“ kepyklėlės iškeptu gitaros formos pyragu.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.