Kaukės padeda pajusti šokančią sielą

balio kaukes
15 norinčių atrasti save žmonių, padedami teatro ir kino aktoriaus Leonardo Pobedonoscevo, aiškinosi, kaip mūsų gyvenimą veikia kaukės ir kaip naudojant kūnui skirtas praktikas atverti protą bei vaizduotę. Organizatorių nuotr.

Rugpjūčio 9 dieną pakviestas patyriminio seminaro organizatorės Jūratės Arštikaitienės į Šakius buvo atvykęs teatro ir kino aktorius Leonardas Pobedonoscevas, kuris vedė renginį su Sakralinėmis Balio (Indonezijos) kaukėmis. Balyje vyras susipažino su mokytoju Per Brahe (Mr. Topeng), kuris jam padėto atrasti ryšį tarp Michailo Čechovo aktorinės sistemos ir hindu kultūros – Balio salos kaukių ir tradicinių šokių.
 
„Per keturis metus Balio saloje turėjau gerokai per šimtą praktinių užsiėmimų, vedžiau daugiau nei šimtą su šiais atradimais susijusių pamokų. Atėjo laikas susitikti ir dalintis patirtimi kelionėje į save“, – dalinasi „Master of calm (Ramybės meistro)“ puslapyje savo patirtimi L. Pobedonoscevas.

Grupiniame seminare, kuriame dalyvavo 15 žmonių, buvo aiškinamasi ir diskutuojama, kaip kaukės veikia mūsų koncentraciją, atveria vaizduotę ir kūrybinį įkvėpimą, kaip kūnui ir protui skirtoms praktikoms padedant galima „paleisti protą“ ir pajusti, kaip siela šoka. Visas užsiėmimas bei savęs atradimo procesas truko apie keturias valandas.

„Kaukės šiandien ypač dažnas reiškinys mūsų gyvenime. Kartais taip susigyvename su jomis, kad net pradedame galvoti, jog tai ir esame mes... Kai aš pradėjau gyvenime skirti savo kaukes, tapo nepaprastai lengva ir įdomu gyventi. Man tapo labai lengva jas keisti, aš sunaudoju minimaliai mažai energijos, man nesunku nei su viena iš jų atsisveikinti, nes puikiai suvokiu, kad tai nesu Aš“, – dalinosi savo atvirais išgyvenimas po patyriminio seminaro „Facebook“ paskyroje J. Arštikaitienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px