Tautodailininkės parodoje žydintys kaimo kiemai

jakstienes paroda
Kraštietės tautodailininkės Birutės Jakštienės-Šniaukštienės paveikslai sužavėjo parodos lankytojus savo unikalia zanavykiška stilistika. (Asmeninio archyvo nuotr.)


Rugsėjo 13 d. Kauno tautinės kultūros centre atidaryta mūsų kraštietės tautodailininkės Birutės Jakštienės-Šniaukštienės tapybos darbų paroda „Ant malūno sparno“. Ji senojo lietuviško kaimo vaizdiniais puikiai įsiliejo į netrukus Kaune vyksiančio folkloro festivalio „Baltų raštai“ tematiką.
 
B. Jakštienės-Šniaukštienės parodoje „Ant malūno sparno“ eksponuojama 18 ankstesniais metais tapytų darbų. Susirinkusius nustebino spalvų giluma, žydinčių kaimo kiemų jaukumas. Praeities ženklai kaimo trobesiuose, rasotoje kiemo žolėje, žydinčiose piliarožėse, paukščio ar seno malūno sparne traukė prieiti arčiau ir džiugino parodos lankytojų širdis, išsiilgusias natūralaus kaimiško grožio.

Atvežti savo parodą į Kauno tautinės kultūros centrą Birutę pakvietė čia dirbanti šakietė dailininkė Serena Pečiūnaitytė, „nuo vaikystės prisimenanti jos nuostabiai sodrias ir skaniai tapybiškas spalvas, obelis, tą didžiulį malūną, jos unikalią zanavykišką tapybos stilistiką“.

Pasak S. Pečiūnaitytės, šiltas saulėtas ruduo ir žydintys kaimo kiemai nepaprastai tinka ir šiam laikotarpiui, ir puikiai atspindi folkloro festivalio „Baltų raštai“ tematiką, kuri apima ir senojo lietuviško kaimo architektūrą, ir lėkių simboliką, ir stogų puošybą.

Mūsų kraštietės tautodailininkės parodą Kauno tautinės kultūros centre galima apžiūrėti iki spalio 31 dienos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.