Slavikuose skaitytojų laukia knygynėlis

knygynelis
Slavikiečiai įrengė knygynėlį ir kviečia knygos mylėtojus juo naudotis, o žiemos metu svarstoma knygas perkelti į uždarą patalpą. (Slavikų sen. nuotr.)


Slavikiečių galvose išties daug puikių idėjų. Štai neseniai seniūnijos pastato atviroje pastogėje atsivėrė nauja erdvė – knygynėlis.
 
Šios idėjos autorė – Slavikų seniūnijos specialistė Birutė Mačienė, kuri kartu su bendruomenės „Slavikiečiai“ pirmininke Neringa Žilioniene ir aktyvu bei Slavikų bibliotekos darbuotoja Algimanta Kuncaityte kviečia vis dažniau paimti į rankas knygą. Tai padaryti kviečia užsukus į seniūnijos pastato atviroje stoginėje įrengtą knygynėlį.

B. Mačienė pasakojo, kad dar vasarą į seniūniją užsukęs Slavikų krašto rėmėjas Šarūnas Konkulevičius atvežė krūvą knygų iš asmeninės bibliotekos ir pasiūlė jas išdalinti ir dovanoti gyventojams. Kraštietis atvežė istorinių, lietuvių rašytojų, užsienio rašytojų kūrinių, enciklopedijų, žodynų, įvairių žinynų.

„Pagalvojau, kad jei knygas palikti bibliotekoje, tai jas paimti paskaityti galima bus tik darbo metu. Svarsčiau, o gal įrengti tokią vietą, kur knygas galėtų žmonės pasiimti ištisą parą. Mano idėją – knygynėlį įrengti prie seniūnijos pastato esančioje pastogėje, kur buvo įėjimas į medicinos punktą, palaikė ir seniūnas, ir bendramintės Neringa, Raimonda, Algimutė“, – džiaugėsi B. Mačienė.

Moterys ėmėsi darbų – vienai sienos dekoracijai panaudojo knygas. Pasak B. Mačienės, įgyvendinti kai kuriuos techninius knygynėlio sprendinius pagelbėjo ir seniūnijos darbininkai.

„Viskas prikelta antram gyvenimui. Norėjosi sukurti tokią atmosferą, kad čia atvykę skaitytojai pajustų laikotarpį, kai knygos gyveno aukso amžių – buvo vertinamos, mylimos, perkamos, kolekcionuojamos ir svarbiausia – skaitomos“, – kalbėjo B. Mačienė, pasidžiaugdama, kad į knygynėlį“ pasmalsauti buvo užsukę ir jaunųjų skaitytojų.

Taigi slavikiečiai gali užsukti į knygynėlį ir parsinešti į namus norimą knygą arba jau perskaitytą savo atnešti ir palikti, kad knygos negulėtų lentynose. Pasak B. Mačienės, be jau minėtų Š. Konkulevičiaus atvežtų knygų, knygynėlyje galima rasti ir meilės romanų, kuriuos dovanojo Slavikų bibliotekos skaitytojos, bei vaikams skirtos literatūros, kurią perdavė iš uždarytos Slavikų mokyklos bibliotekos Šakių „Varpo“ mokyklos direktorius Mindaugas Venckūnas.

B. Mačienė sako, kad vis dėlto žiemos metu svarstoma knygas perkelti po stogu, o kol tokie vasariški orai, kviečia užsukti į knygynėlį, tik prašo elgtis kultūringai ir aplinką palikti tvarkingą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.