Sumažėjo bendruomenių projektų finansavimas

Šakių rajono bendruomenės kiekvienais metais dalyvauja konkurse valstybės paramai gauti. Šiais metais pateikti aštuoni projektai, tačiau finansuojami bus tik du. Palyginus su praėjusiais metais, sumažėjo tiek projektų skaičius, tiek ir jiems skirta parama. 2013 m. iš 16 Šakių rajono bendruomenių pateiktų  projektų finansavimą gavo net 13. Atitinkamai skiriasi ir gautų lėšų suma: pernai gauta 300 000 Lt, šiais metais – tik 50 500 Lt.
 
Valstybės paramos siekiantys projektai apima įvairias veiklos sritis, jomis siekiama pagerinti bendruomenės gyvenimą. Yra trys pagrindinės valstybės remiamos veiklos sritys: viešųjų erdvių sutvarkymas ir priežiūra, verslumo projektai, materialinės techninės bazės sukūrimas ir (arba) stiprinimas. Šakių rajone finansavimą šiais metais gavo du projektai: Lekėčių bendruomenės asociacijos „Verslumo skatinimas Lekėčių bendruomenėje įsirengiant patalpas ir įsigyjant įrangą bei priemones“ ir Voniškių kaimo bendruomenės centro projektas „Kuriame poilsio zoną Voniškiuose“. Gautos lėšos yra atitinkamai 25 513,70 Lt ir 25 000 Lt.

Programos ,,Leader” ir žemdirbių mokymo metodikos centras šiais metais užregistravo 416 paramos paraiškų iš 50 Lietuvos rajono savivaldybių. Prašoma paramos suma – 7,2 mln. Lt, tačiau kaimo bendruomenių ir jų asociacijų projektams 2014 m. numatyta skirti tik 2,5 mln. Lt. Valstybės parama suteikta 115 kaimo bendruomenių ir jų asociacijų projektų visoje Lietuvoje. Bendra paramos suma – 2 512 000 Lt. Tuo tarpu pernai 142 kaimo bendruomenių ir asociacijų projektams buvo skirta 2 566 000 Lt.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px