Ar Slavikams lemta turėti pėsčiųjų perėją?

slaviku keliasSlavikų seniūnas Benediktas Sprainaitis jau antri metai mina savivaldybės slenksčius prašydamas, kad prie Slavikų pagrindinės mokyklos, Mokyklos – Ryto gatvių sankryžoje, būtų įrengta pėsčiųjų perėja. Slavikuose nėra nė vienos pėsčiųjų perėjos, tačiau labiausiai jos reikia prie mokyklos, nes  Mokyklos gatvė - yra pagrindinis kelias į Sudargą, kuriuo važiuoja daug transporto priemonių.
 
Nuotr. Slavikų gyventojams labiausiai pėsčiųjų perėjos trūksta judriausioje Mokyklos ir Ryto gatvių sankirtoje, kur netoliese yra mokykla.
 
Su Mokyklos gatve susikertanti sankryža, kur baigiasi Ryto gatvė, anot seniūno, yra labai judri.

„Ryto gatvėje  gyvena daug jaunų šeimų, auginančių mažamečius vaikus,  gatvėje nėra nė vieno šaligatvio, pati gatvė labai siaura, o judėjimas ja yra nemažas“,- konstatavo B. Sprainaitis.

Anot seniūno, atvažiuojančios transporto priemonės nuo Sudargo pusės dažnai greitį sumažina tik prieš pagrindinę sankryžą, kur Suvalkiečių gatvė ribojasi su Mokyklos gatve. Netoli šios sankryžos yra mokykla ir čia vyksta nuolatinis pėsčiųjų judėjimas.

„Pagrindinis mano prašymas būtų – Mokyklos gatvę padaryti kiek įmanoma saugesnę“,-  reziumavo seniūnas.

Praėjusią savaitę posėdžiavusioje Eismo saugumo komisijoje dalyvavę VĮ „Marijampolės regiono keliai“  eismo saugumo specialistas Egidijus Lovkis, atstovavęs komisijos narį Antaną Pauliukevičių,  ir Šakių kelių tarnybos inžinierius Arvydas Celskis dėl pėsčiųjų perėjos Slavikuose įrengimo gerų naujienų neturėjo. Kaip paaiškėjo posėdžio metu, Marijampolės kelių tarnyba (Marijampolės KT)  savo biudžetą 2015 metams yra suformavusi ir suplanuoti darbai jau vyksta, o papildomų pinigų įrengti perėjoms ar panašiems dalykams – nenusimato. Eismo saugumo specialistas E. Lovkis komisijai aiškino, kad įrengti pėsčiųjų perėją galima tik tada, jei tame kelio ruože yra įrengtas kryptinis žibintas, kuris perėją apšvies ir tamsiuoju paros metu. Slavikų seniūnas patikino, kad stulpe, kuriuo yra nuvesta elektros tiekimo laidai, įrengtas žibintas, kuris vasaros metu gali degti iki 22 valandos. Anot E. Lovkio, tokio žibinto neužtenka, kad būtų įrengta pėsčiųjų perėja, seniūnija pati turėtų įsirengti gerą, kokybišką apšvietimą, kuris turi skleisti šviesą kryptingai.

Eismo saugumo komisijos pirmininkas Kęstutis Kuncaitis ragino  Marijampolės KT atstovus negudrauti ir prisiimti visą atsakomybę ant savo pečių.

„Mokyklos gatvė priklauso jums ir jūs privalote įrengti ne tik pėsčiųjų perėją, bet ir apšvietimą, už kurį patys turite ir sumokėti. Savivaldybei valstybinės reikšmės kelius tvarkyti nepriklauso“,- aiškino komisijos pirmininkas.

Po ilgų diskusijų Marijampolės KT atstovai sutiko įtraukti šį  objektą į savo planus kitiems metams ir , tikėkimės, Slavikų seniūnijoje atsiras nors viena pėsčiųjų perėja pačioje judriausioje Mokyklos gatvėje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.