Ne visi neįgalieji pateko į posėdį

Praėjusį ketvirtadienį į posėdį rinkosi rajono neįgaliųjų reikalų koordinacinės tarybos nariai, kurie diskutavo jiems aktualiais klausimais. Tiesa, galimybė patekti į posėdį buvo ne visiems...

Posėdyje turėjo dalyvauti ir tarybai priklausantis Šakių rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkas Saulius Rakauskas, bet dėl neveikiančio lifto į antrame aukšte vykusį susitikimą jis nepateko. Tiesa, rajono meras siūlė dviem vyrams rateliuose sėdintį Neįgaliųjų draugijos vadovą laiptais užnešti, bet, kaip buvo galima tikėtis, jis atsisakė. J. Bertašius komentavo, kad neva ne visada gali sužiūrėti, kada veikia liftas, bet ar negalima suprasti ir S. Rakausko, kuris privalėtų turėti galimybę į posėdį patekti pats, o ne būti atneštas? J.Bertašius žadėjo, jog, jei dar kartą pasitaikys toks nemalonus incidentas, posėdį perkels į pirmąjį savivaldybės pastato aukštą.
 
Posėdyje dalyvavusi „Sodros“ darbuotoja Vida Sadauskienė trumpai pristatė su pensijomis susijusius reikalus. Šiuo metu baigiamos išmokėti nepriemokos dėl sumažintų pensijų, kai jos pagal laikinąjį įstatymą buvo mažinamos visiems pensininkams. „Sodra“ šių metų viduryje taip pat pradės antrojo etapo pensijų kompensavimą dirbusiems pensininkams, kuriems pensijos buvo sumažintos krizės laikotarpiu. Šiais metais bus pradėtas ir antrasis pensijų kompensavimo etapas asmenims, kuriems jos buvo sumažintos dėl turėtų draudžiamųjų pajamų. Šiam etapui 2016m. numatytos sumos bus išmokėtos birželį.

V. Sadauskienė koordinacinės tarybos nariams teigė, kad dėl iškilusių problemų gyventojai vis dažniau raginami kreiptis per elektroninę gyventojų aptarnavimo sistemą, rašyti prašymus. Tačiau į posėdį susirinkę vyresni žmonės skundėsi, kad jie paprasčiausiai šiomis sistemomis naudotis nemoka.

J. Bertašius susitikimo metu pristatė 2016 m. savivaldybės biudžetą, kam ir kiek lėšų šiais metais yra numatyta.

Rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė susirinkusiems sakė, kad Šakių socialinių paslaugų centrui šiemet bus nupirktas laiptų kopiklis, kuriam yra skirta 4 tūkst. eurų. Pasak vedėjos, Socialinių paslaugų centras teiks šio kopiklio nuomos paslaugą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.