Tyrimo dėl politikės elgesio komisija nepradės

Liepos 19 d. į posėdį vėl rinkosi savivaldybės Etikos komisija galutinai nuspręsti, ar pradėti išsamų tyrimą dėl politikės, buvusios Vietos veiklos grupės (VVG) pirmininkės Ramintos Jakelaitienės galimai neetiškų veiksmų ir elgesio, kuriuo ją kaltino naujai išrinktas VVG pirmininkas Juozas Vytas Dainelis. Komisija priėmė sprendimą, kad tyrimą pradėti nėra pagrindo.

Svarstyti R. Jakelaitienės elgesio Etikos komisijos nariai savivaldybėje rinkosi jau du kartus. To prašė VVG vadovauti išrinktas naujasis pirmininkas J. V. Dainelis, kuris kaltino R. Jakelaitienę, kad ši tyčia vilkino birželio 12 d. vykusio VVG narių neeilinio visuotinio rinkiminio susirinkimo, kuriame pirmininkė ir pasitraukė iš užimamų pareigų, protokolo pasirašymą. Anot J. V. Dainelio, jis, kaip naujas pirmininkas, dėl to negalėjo būti užregistruotas Juridinių asmenų registre, o tai trukdė visai organizacijai sklandžiai dirbti, buvo sustabdyta jos veikla.
 
Po pirmojo Etikos komisijos posėdžio, naujasis pirmininkas komisijos nariams pateikė dar daugiau informacijos apie galimai neetišką politikės elgesį. Pasirodo, per klaidą į VVG elektroninį paštą pateko R. Jakelaitienės ir teisininkės Indrės Kuizinienės susirašinėjimas, kuriame teisininkė išvadino VVG narius „vietiniais dievukais ir sovietinėmis atgyvenomis, trukdančiomis dirbti <...>“.

Dėl politikei, socialdemokratei R. Jakelaitienei mestų kaltinimų, kuriuos Etikos komisija nagrinėjo netgi dviejuose posėdžiuose, galų gale penktadienį į posėdį susirinkę penki iš aštuonių Etikos komisijai priklausančių narių vienbalsiai nusprendė nepradėti tyrimo dėl R. Jakelaitienės elgesio.

„Išanalizavus visą informaciją paaiškėjo, kad trukdžiai VVG dirbti, kuriais politikę kaltino dabartinis pirmininkas, yra pašalinti, o antro kaltinimo dėl R. Jakelaitienės teisininkės neetiškų žodžių, kuriais ji išvadino VVG narius, – mes nesiejame su pačia R. Jakelaitiene, nes tai ne jos žodžiai, todėl mes neturime pagrindo to analizuoti. Tyrimo nepradėsime, nes problema dėl protokolo pasirašymo jau išsisprendė ir VVG gali tęsti darbus. Trukdžiai pašalinti“, – aiškino Etikos komisijos pirmininkė Judita Ambrasienė.

Kaip informavo J. Ambrasienė, skųsti šį Etikos komisijos sprendimą turi galimybę abi šalys.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.