Praūžusi audra nepraėjo be padarinių

medis nulauztas
Stipraus vėjo neatlaikė Lukšių Šv. Juozapo bažnyčios šventoriuje augusi liepa, kuri užvirto ant šventoriaus tvoros. L. Poškevičiūtės nuotr.


Liepos 2-ąją per rajoną praūžė stiprus vėjas su lietumi. Nuo vėjo griuvo medžiai, gyventojai liko be elektros.
 
Praėjusį penktadienį 14.34 val. Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas, kad Liepalotų kaimo ribose nuvirtęs medis. Į įvykio vietą atvyko Lukšių ugniagesiai, netrukus medis buvo supjaustytas ir patrauktas.

Liepalotų krašte galingas vėjas praūžė ir pro vietinio ūkininko Tomo Skaizgirio sodybą. Kaip pasakojo jos šeimininkas, nulaužta apie 12 medžių, nukentėjo ir lauke stovintys šiltnamiai – stipriai apdraskyta plėvelė, sulaužytos  medinės šiltnamio konstrukcijos.

Apie 15 valandą nepatogumų dėl gamtos išdaigų patyrė ir Lukšių parapija. Vėjas nuvertė liepą, kuri augo bažnyčios šventoriuje, medis užvirto ant šventoriaus tvoros, kurią šiek tiek apgadino. Kaip pasakojo Lukšių parapijos klebonas Eugenijus Naujalis, parapijiečiai seniūnijai padedant pasirūpino, kad medis būtų supjaustytas ir patrauktas nuo tvoros. Laimei, niekas nenukentėjo.

Kaip informavo „Energijos skirstymo operatorius“ ESO Ryšių su visuomene projektų vadovas Paulius Kalmantas, liepos 2 d. apie 14 val., praėjus gausiam lietui su stipriais vėjo gūsiais, elektros energijos tiekimas buvo nutrūkęs apie 1,2 tūkst. vartotojų. Tai palietė Lukšių, Liepalotų ir aplinkinių vietovių gyventojus. Apie 20 val. elektros energijos tiekimas visiems gyventojams buvo atstatytas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.