Pasipiktino dėl klampyne virtusio kelio

kelias paluobiai
Šiuo keliu daugiausiai naudojasi bendrovė „Noragra“, o tokia klampynė atsirado su galinga ūkio technika vežant mėšlą į laukus. Bendrovė žada, kad, esant geresnėms oro sąlygoms, kelią sutvarkys. D. Pavalkio nuotr.


Kai tokia neįprasta žiema – lyja, užuot spaustų šaltukas, tai pažliugo ir keliai. Vienas Paluobių kaimo (Griškabūdžio sen.) gyventojas pasipiktino klampyne virtusiu keliuku, vedančiu nuo gyvulininkystės ūkio į laukus.
 
Paluobių kaimo gyventojas, ieškodamas iš sodybos ištrūkusio savo augintinio ir pasukęs pro Paluobių kaime įsikūrusią žemės ūkio bendrovę „Noragra“, papuolė į tikrus spąstus, mat nuo fermų besitęsiantis į laukus keliukas, gyventojo teigimu, buvo visiškai išklampotas, sugadintas, kad kai kuriose vietose ne tik pavažiuoti, bet ir paeiti neįmanoma.

„Turbūt kariniam poligone geriau“, – vaizdą apibūdino gyventojas.

Pirmiausiai teiraujamės Griškabūdžio seniūno Sauliaus Naumavičiaus, kas taip galėjo kelią sugadinti. Nors seniūnas ir atostogauja, bet sutinka paaiškinti. Anot jo, šis kelias nėra seniūnijos žinioje.

„Tad šiuo atveju seniūnija jo tikrai netvarkys. Mes ir taip tą kelią pavasarį vis tiek pagreideriuojam. O pas tolėliau laukuose gyvenantį gyventoją yra privažiavimas kitu keliu“, – komentavo seniūnas.

Paskambinus į UAB „Noragra“, atsiliepusi bendrovės buhalterė Irena Kerušauskienė taip pat mielai sutiko pasikalbėti apie šią situaciją.

„O kaip bendrovei išvežti į laukus mėšlą? Neįmanoma su galinga technika vežti mėšlo nesugadinant kelių, kai tokie dar lietingi orai. Iki lapkričio 15 d. galima vežti ir laukus tręšti mėšlu ir srutomis, mes ir vežėm. Kitaip mes neturim ką daryti, tiek turėdami gyvulių“, – sakė I. Kerušauskienė.

Ji stebėjosi, kad vietos gyventojas žinojo, koks tas kelias, nes gyvena fermų kaimynystėje, bet vis tiek užsivažiavo.

„Vietos gyventojai tuo keliu nevažiuoja. Tas kelias tik „Noragrai“ reikalingas. O su gyventoju, kuris gyvena to kelio pabaigoje ir kartais važiuoja juo, nuolat palaikom ryšį. Yra kitas keliukas, kuriuo gyventojas daugiausiai ir naudojasi, norėdamas pasiekti namus, tai net seniūnas yra prašęs, kad šituo keliu bendrovės technika nevažiuotų. Jei gaunam pranešimą, kad koks traktorius gal ir važiavo ir sugadino keliuką, reaguojam, važiuojam ir sutvarkom“, – tikino bendrovės atstovė.

I. Kerušauskienė pasakojo, kad po mėšlų vežimo bendrovė prisiveža žvyro ir sutvarko minėtą kelią.

„Ir šitą kelią tvarkysim, kai bus tik įmanoma tai padaryti. Dabar į vandenį juk nepilsi to žvyro. Tikrai stengiamės, jei tik sugadinam kokį kelią, prižiūrėti ir sutvarkyti, pagreideriuoti“, – tikino I. Kerušauskienė.

Ji dar pridūrė, kad „Noragros“ administracija svarsto, kad galbūt reiktų prie minėto kelio uždėti įspėjamą ženklą, kad gyventojai netyčia tuo keliu neužsivažiuotų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.