UAB „Kamesta“ savivaldybei eilinį kartą rodo špygą

kamestaGintarė MARTINAITIENĖ

Cirkas be pinigų. Taip būtų galima apibūdinti trečiadienį organizuotą susitikimą, kuriame eilinį kartą nepasirodė joks UAB „Kamesta“ atstovas. Ši įmonė niekaip neįstengia pašalinti po projektų įgyvendinimo atsiradusio darbo broko ir į raštus bei raginimus faktiškai nereaguoja. Administracijos direktoriui pasiteiravus, kodėl savivaldybėje nepasirodė bendrovės atstovas, jos generalinis direktorius Egidijus Kevelaitis atsakė klausimu, o kodėl turėtų? Kuriozų yra ir daugiau...

Nuotr. Administracijos direktorius J. Puodžiukaitis (kairėje) ir jo pavaduotojas A. Damijonaitis net nežino kaip kalbėti su broką turinčia ištaisyti UAB „Kamesta“, kurios vadovai į kvietimus atvykti tiesiog nereaguoja.

Nesusikalbėjimai ir bėdos dėl įgyvendintų vandentiekio ir nuotekų tinklų projektų, po kurių atsirado daugybė defektų gatvėse, su generaliniu rangovu UAB „Kamesta“ tęsiasi nuo praėjusių metų. Pasak administracijos direktoriaus pavaduotojo Algimanto Damijonaičio, trečiadienį suorganizuotas susitikimas jau ketvirtasis, bet trijuose iš jų joks bendrovės atstovas, nors ir buvo kviestas, nepasirodė. Kaip nesirodo, taip ir defektų netaiso, o tik kartkartėmis projekto vykdytojui - UAB „Šakių vandenys“ kokį raštą atsiunčia ir vis žada, žada, žada. Tiesa, ne viename rašte UAB „Kamesta“ rašydavo ir teberašo, kad pažeidimai ištaisyti, nors realiai niekas nieko nedarė ir nedaro.
 
Paskutiniu metu darbo broką, kuris aprašytas, užfiksuotas ir net sužymėtas, buvo žadama ištaisyti iki rugpjūčio 23 dienos, tačiau UAB „Šakių vandenys“ reikalavo darbus atlikti iki liepos 31 dienos. „Jau ir tos linijos, kur sužymėta, kur tvarkyti, baigia nusitrinti“, - komentavo UAB „Šakių vandenys“ direktorius Vaidas Litinskas. Jo vadovaujama bendrovė nuolat atakuoja generalinį rangovą, bet jokių rezultatų pasiekti nepavyksta. „Nežinau ir nesuprantu, kas ten per įmonė“,- teigė administracijos direktoriaus pavaduotojas. Tad trečiadienį vėl buvo kviesti UAB „Kamesta“ atstovai, kurie, kaip ir buvo galima nujausti, nepasirodė. Tiesa, pasak V. Litinsko, jis prieš dieną kalbėjo su kauniečių bendrovės gamybos direktoriumi Regimantu Sedlecku, kuris tikino, jog suderins atvykimo pas savivaldybės administraciją klausimą. Atvykimo dieną esą paaiškino, kad yra išsiųstas į Tauragę ir nežino, ar kas nors iš įmonės atstovų pasirodys Šakiuose. Tad administracijos direktorius J. Puodžiukaitis susitikimo metu surinko „Kamestos“ generalinio direktoriaus telefono numerį ir pasiteiravo, kodėl savivaldybės administracija eilinį kartą nesulaukė jokio atstovo. „O kodėl jūs turite sulaukti? Ar raštą gavau?“ - klausimu į klausimą atsakė E. Kevelaitis. J. Puodžiukaitis bandė paaiškinti, kad atvykimo klausimą V. Litinskas derino su „Kamestos“ gamybos direktoriumi R. Sedlecku, tačiau bendrovės generalinis direktorius paaiškino, kad minėtas asmuo nuo pirmadienio yra atleistas. Po tokio atsakymo tiek savivaldybės, tiek UAB „Šakių vandenys“ administracija tik gūžčiojo pečiais. „Juk šiandien su juo kalbėjau, nesuprantu“, - tikino V. Litinskas, juokaudamas, kad galbūt šią žinią reikėtų pranešti ir pačiam R. Sedleckui.

Kadangi neliko nieko kito, tad nuspręsta rašyti dar vieną raštą pačiam generaliniam direktoriui ir prašyti, jog jis kitą trečiadienį atvyktų į susitikimą arba atsiųstų atstovą. „Nežinau, bet, manau, kad reikia galvoti ir apie teismus, kviestis ekspertus“, - mintimis dalijosi UAB „Šakių vandenys“ direktoriaus pavaduotojas Ramutis Janarauskas. Tiesa, jau kovo viduryje vykusiame susitikime buvo kalbama, kad savivaldybė, nepakęsdama UAB „Kamesta“ elgesio kreipsis į atitinkamas institucijas dėl galimo bendrovės darbų licencijos sustabdymo. Kol kas niekas niekur nesikreipė ir tik suka galvas, kaip priversti generalinį rangovą ištaisyti darbo broką. Laikas bėga nenumaldomai, jau kitais metais baigsis garantinis laikotarpis, tad tuomet savivaldybė jau net neturės teisės kažko reikalauti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.