Kontrolės komitetas pasigedo savivaldybės informacijos viešumo

balciunasSima KAZARIAN
 
Kontrolės komiteto pirmininkas Vaidas Balčiūnas kontrolės komiteto posėdyje analizavo, ar savivaldybė pakankamai viešina informaciją apie savo veiklą.
 
Nuotr. „Esu gavęs nusiskundimų, kad daugelis reikšmingų įsakymų nuslepiami, nėra fiksuojami valdininkų tarnybiniai nusižengimai“,- kalbėjo V. Balčiūnas.
 
Pagrindinis savivaldybės veiklos viešinimo įrankis yra tinklalapis, kuriame V. Balčiūnas pasigedo informatyvumo, turėjo pastabų ir dėl jo navigacijos. „Vienaip tai atrodo savivaldybės darbuotojams, kitaip tiems, kurie juo naudojasi“,- teigė TS-LKD partijos narys, pakvietęs visus su juo pasižvalgyti po tinklalapį www.sakiai.lt.

Jis pastebėjo, kad mūsų svetainė informaciniu požiūriu, palyginus su Jurbarko ar Vilkaviškio rajonų svetainėmis, yra gan skurdi, čia sunku suvokti, kurioje vietoje, kokios informacijos reikėtų ieškoti, nenurodyta, už kokias veiklos sritis atsakingi savivaldybės administracijos darbuotojai, į užprotokoluotus tarybos narių paklausimus nėra pateikta jokių viešų atsakymų. „Esu gavęs nusiskundimų, kad daug reikšmingų įsakymų yra nuslepiami, nėra fiksuojami valdininkų tarnybiniai nusižengimai, nėra pakankamos informacijos apie vykstančius svarbius renginius“,- kalbėjo V. Balčiūnas.

Nemažai priekaištų jis pateikė ir dėl to, kokia informacija yra pateikiama apie valstybinių, savivaldybei priklausančių pastatų nuomą, privatizavimą, laisvas valstybės tarnautojo vietas, karjerą savivaldybėje, taip pat apie socialinius būstus, eiles jiems užimti ir kita.

„Ypač norėčiau akcentuoti verslininkams naudingos informacijos sklaidą. Mūsų tikslas sudaryti palankias sąlygas verslui, todėl informaciją verslininkams aktualiais klausimais turime padaryti prieinamą. Viešieji pirkimai, konkursai ir kiti dalykai turi būti labai aiškiai matomi ir reklamuojami“,- teigė V. Balčiūnas.

Jis pastebėjo, kad svetainėje turėtų būti aiškiai matomi ir visi rajone nuomojami bei privatizuojami valstybiniai objektai.

Savo ruožtu savivaldybės darbuotojai, atsakingi už svetainę, pasitikslino funkcijas ir įgaliojimus. Jie teigė, kad klysta tie, kurie mano, jog informacijos trūksta. Jos pateikiama tiek, kiek reikia, buvo paaiškinta, kad ne visada mokama teisingai ieškoti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.