Šakiečiai tikisi, kad nebus ignoruojami

sakieciai pas meraBalandžio 7 dieną Šakiečių bendruomenės centro pirmininkė Rosita Gorges ir valdybos atstovai Daiva Šaulytė, Renata Kutkienė, Gintautas Lenkas, Rolandas Pavalkis bei Andrius Markevičius susitiko su rajono savivaldybės meru Juozu Bertašiumi. Jie prašė susitikimo su  Premjeru metu perduoti jam ir Šakiečių bendruomenės kreipimąsi dėl neteisingos ES investicijų paskirstymo metodikos mažesniems miestams ir rajonų centrams.
 
Nuotr. Šakiečių bendruomenė prašė mero perduoti Premjerui jų raštišką Kreipimąsi dėl  neteisingos ES investicijų paskirstymo metodikos mažesniems miestams ir rajonų centrams.
 
Kreipimesi rašoma, kad mūsų krašto žmonės, kantriai laukę 2014 – 2020 metų regionų plėtros etapo, kuriame buvo numatyta skirti ES investicijas mažesniems miestams ir rajonų centrams, galėjo tik pavydėti kaimynams Jurbarke, Marijampolėje ir kituose miestuose, kurie ES paramos dėka tvarkėsi ir gražinosi savo miestų centrus.

Pasak R.Gorges, šakiečius neramina juos pasiekusios žinios, kad „pagal Vidaus reikalų ministerijos ruošiamą ES paramos skirstymo metodiką gali būti nuspręsta, jog  netikslinga investuoti į Šakių miesto infrastruktūros plėtrą.“ Rašte teigiama, kad tai sukeltų didelį Šakių visuomenės nusivylimą, nes „neteisingos šio etapo ES paramos paskirstymo metodikos taikymas neigiamai atsilieptų Šakių kaip savivaldybės centro ir Sūduvos regiono Zanavykijos krašto sostinės patrauklumo išsaugojimui“.

Šakiečiai išreiškė viltį, kad Premjero Algirdo Butkevičiaus vadovaujama vyriausybė neignoruos Zanavykijos gyventojų ir nenuvils šakiečių bei priims sprendimus, kurie ne didintų, o mažintų atskirų savivaldybių socialinę ir ekonominę atskirtį regionuose.

Meras atskleidė, kad jo, Kazlų Rūdos savivaldybės mero Vytauto Kanevičiaus ir Marijampolės regioninės plėtros  tarybos pirmininko Algio Žvaliausko susitikimo su Premjeru tikslas ir galvos skausmas – būtent šio klausimo sprendimas. Pasak jo, yra vilties kibirkštėlė, kad ES paramos lėšos visų rajonų centrams bus skiriamos, neatsižvelgiant į gyventojų skaičių.

„Nereikėtų mūsų kaltinti, kad Šakiuose neliko 6 tūkst. gyventojų. Žmonių sumažėjo visoje Lietuvoje, tačiau mes dar nesame pats mažiausias rajonas. Turime 32 tūkst. gyventojų“, - teigė J.Bertašius.  Pasak jo, visi šalies gyventojai yra lygūs ir vienodai nusipelnę gyventi gražiai ir patogiai.

Jis dėkojo Šakiečių bendruomenei, kuri aktyviai prisideda prie bendro tikslo, ir išreiškė tikėjimą, jog kartu pasieks, kad ES lėšos, kurios  gali siekti nuo 12 iki 15 mln. litų, bus paskirtos mūsų rajono centrui ir bus investuojamos žmonių gyvenimo kokybės gerinimui.

 „Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.