Plinta sunki parazitinė liga

Kaip informavo Šakių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras, daugėja susirgimų echinokokoze, kurią sukelia į žmogaus organizmą patekusios kaspinuočių lervos.

Susirgti šia liga galima valgant neplautas uogas, vaisius, daržoves, išgėrus nevirinto vandens. Užsikrėsti taip pat galima glostant ar žaidžiant su užsikrėtusiu šunimi arba kitu gyvūnu.
 
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, per šešis šių metų mėnesius Lietuvoje užregistruota dviem trečdaliais daugiau susirgimų echinokokoze nei pernai per tą patį laikotarpį – šiemet 44, o pernai 25 echinokokozės atvejai. Pasak Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Marijampolės departamento Šakių  skyriaus vedėjo Roberto Jakimonio,  mūsų rajone ši sunki parazitinė liga nėra tokia dažna – šiais metais registruotas tik vienas atvejis, o per 2018 metus susirgimų echinokokoze iš viso nebuvo nustatyta.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.