Židinių daugėja, ugdymo procesą galės stabdyti mokyklų vadovai

kauke mokykla
Pastarosiomis dienomis rajone sergamumo Covid-19 rodikliai šoktelėjo iki neregėtų aukštumų, dar labiau išaugo ir židinių skaičius.

Ketvirtadienio duomenimis, rajone sirgo 241 žmogus, saviizoliacijoje buvo 314, o 100 tūkst. gyventojų tenka net 985 atvejai. Tad jau beveik pasiekėme Lietuvos vidurkį, kur šis rodiklis yra 998 atvejai. Penki žmonės šiuo metu gydomi ligoninėje.

Nuo pirmadienio rajone naujai susirgo 87 asmenys (48 moterys ir 39 vyrai), iš kurių 54 susirgimai diagnozuoti asmenims iki 65-erių, 24 atvejai – vaikams iki 18 m., o devyni susirgimai – vyresniems nei 65-erių metų asmenims.

Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, židinių skaičius išaugo iki aštuonių. Nauji židiniai fiksuojami Socialinių paslaugų centre, kur nustatyti keturi atvejai, Šakių „Žiburio“ gimnazijoje – devyni atvejai, sergančiųjų daugėja ir „Varpe“ – septyni, bei Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje – 26. Tiesa, mokykla dėl didelio sergamumo šiuo metu atsikėlusi atostogas, tad R. Juškaitis viliasi, jog galbūt tai padės suvaldyti viruso plitimą.

Per septynias dienas mobiliame patikros punkte atlikta 811 testų, iš kurių teigiamų atvejų procentas rekordinis – 21,6 proc. Šiuo metu punkte kasdien galima atlikti 54 antigenų ir 40 PGR testų.

Per pirmas tris savaitės dienas rajone paskiepytas 151 žmogus, trečdalis jų naudojasi mobilios, po seniūnijas važinėjančios komandos paslaugomis. Pakartotinę vakcinos dozę iš viso rajone yra gavę 324 rajono gyventojai. Tiesa, kol kas tračiąja vakcinos doze gali skiepytis tik trys grupės: vyresni nei 65-erių asmenys ir socialiniai bei medicinos darbuotojai. Šia galimybe, anot R. Juškaičio, vis labiau domisi ir pedagogai.

Beje, mobili komanda artimiausiu metu vyks ir į „Varpo“ mokyklą, kur vietoje panoro skiepus gauti penki asmenys. Daugiau mokyklų tokio poreikio nepateikė.

Iš viso rajone skiepus gavę yra 17 tūkst. 402 žmonės arba 66,8 proc. gyventojų. Lietuvoje yra pasiskiepiję 63,4 proc. gyventojų.

Rajone imunizacija šoktelėjo iki 71,1 proc. Lietuvoje šis rodiklis sudaro 69,8 proc.

R. Juškaitis informavo ir apie spalio 12d. operacijų vadovo priimtą sprendimą dėl leidimo patiems mokyklų vadovams įstaigoje įsivesti infekcijų plitimą ribojantį režimą ir nutraukti kontaktinį ugdymą. Anksčiau tokį režimą galėjo įvesti tik administracijos direktorius, gavęs raštišką Nacionalinio visuomenės sveikatos centro nurodymą. Tai galioja tiek priešmokyklinio, tiek bendrojo ugdymo programas vykdančioms įstaigoms. Nuo šiol toks režimas galėtų būti įvedamas, kai ugdymo įstaigoje serga daugiau nei 20 proc. mokinių arba kai klasėje serga du trečdaliai moksleivių (prie sergančiųjų priskiriami ne tik Covid-19, bet ir gripu sergantys asmenys). Atskirai klasei ugdymas galėtų būti stabdomas, kai klasėje PGR metodu koronaviruso infekcija patvirtinama penkiems ir daugiau mokinių arba kai bent trečdaliui klasės ar grupės mokinių nustatomas teigiamas savikontrolės greitojo antigeno testo dėl Covid-19 ligos rezultatas, arba patvirtinama koronaviruso infekcija, gripas, įskaitant mokinius, kuriems pasireiškė ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymiai, pavyzdžiui, karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan. Infekcijos plitimą ribojantį režimą, atsižvelgiant į konkrečias situacijas, įstaigos vadovas galėtų įvesti nuo 7 iki 14 dienų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.