Studijos Šakių universitete – nuo rugsėjo

margaritaPrieš porą savaičių vyko išplėstinis Šakių trečiojo amžiaus universiteto (TAU) valdybos posėdis, kurio metu steigėjai, nariai, fakultetų vadovai bei globėjai susidėliojo paskutines gaires. Netrukus bus pradėta registracija, mokslo metų pradžia – rugsėjo 2-oji.

Nuotr. Šakių Trečiojo amžiaus universitetas, vadovaujamas Margaritos Liukaitienės, studijas vyresnio amžiaus klausytojams siūlys keturiuose fakultetuose.

Šakių Trečiojo amžiaus universitetas, vadovaujamas Margaritos Liukaitienės, vyresnio amžiaus klausytojus pakvies į keturis fakultetus: Istorijos-filosofijos, Sveikatos, Menų ir Kalbų. Fakultetų veiklos numatytos tiek teorinės, tiek praktinės. Mokslas universitete truks dvejus metus. Bus galima studijas rinktis ir ne viename fakultete, nes  fakultetų veiklos nesutaps. Tačiau bus nemažai jungtinių veiklų, ekskursijų, parodų lankymų ir susitikimų. Pirmasis 2016–2017 mokslo metų pusmetis bus skirtas įvadiniam apžvalginiam kursui. Mokslo metų pradžia – rugsėjo 2 d.
 
Klausytojai Istorijos-filosofijos fakultete susipažins su filosofijos mokslo įvadu. Susitikimuose su žymiais mūsų krašto žmonėmis ir  žinomais Lietuvos istorikais nagrinės ne tik Valstybės, bet ir krašto istoriją – Šakių krašto praeitį istoriniuose dokumentuose ir Zanavykų muziejaus fonduose. Taip pat bus dėstoma religijų istorija ir etnokultūra. Fakultetui vadovaus istorijos mokytoja Asta Urbaitienė. Fakulteto globėjas – profesorius Vytautas Pranulis.

Sveikatos fakulteto paskirtis – sudaryti galimybę vyresnio amžiaus žmonėms įgyti žinių apie sveiką gyvenseną, sveikatos priežiūrą, ligų prevenciją. Didelis dėmesys bus skiriamas fizinio aktyvumo skatinimui ir palaikymui. Sveikatos fakulteto klausytojams treneriai ne tik patars, kaip teisingai sportuoti vyresnio amžiaus žmonėms, bet ir pakvies juos į sistemingas treniruotes. Dar viena svarbi fakulteto kryptis – psichologijos žinios bei įgūdžiai, praplėsiantys jau turimas žinias bei leisiantys įgyti naujų. Fakultetui vadovaus specialioji pedagogė-logopedė Diana Jazukevičienė.

Menų fakultetas – tai kūrybiškas ir spalvingas universiteto padalinys. Čia bus studijuojama ne tik auditorijose, bet ir muziejuose, dvaruose, parodų, teatro bei koncertų salėse, tyrinėjant architektūros ir dailės objektus, atrandant ir kitaip pažvelgiant į šokį, muziką, teatrą, vykdant kūrybines meno praktikas. Paskaitas skaitys ir praktiniams užsiėmimams vadovaus žymūs mūsų krašto meno žinovai ir menininkai. Fakulteto vadovė – technologijų mokytoja Vilma Frančiakienė. Fakulteto globėja – Šakių savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė.

Kalbų fakultetas pasiūlys dvi studijų kryptis: trimis lygiais mokytis anglų kalbos ir gilintis į lietuvių kalbos ir literatūros paslaptis. Pasirinkę anglų kalbos kryptį studentai rinksis kiekvieną savaitę, jiems dėstys patyrę Šakių ,,Žiburio“ gimnazijos specialistai. Pasirinkę lietuvių kalbos ir literatūros kryptį su dėstytojais susitiks vieną kartą per mėnesį, diskutuos apie senąją ir šiuolaikinę literatūrą, sustiprins rašybos ir skyrybos įgūdžius, bandys ir patys kurti, susitiks su įdomiais žmonėmis. Numatoma ypač glaudžiai bendradarbiauti su istorijos ir menų fakultetais. Pasirinkę ne tik įdomias temas, bet ir netikėtas susitikimų erdves, mokysis diskutuoti įvairiomis temomis, dalyvaus rajoniniuose renginiuose, ekskursijose. Kalbos fakulteto globėjas Arvydas Vidžiūnas, vadovė Danutė Aniulienė ir vadovės padėjėja Audronė Cibulskienė stengsis užtikrinti sklandžią fakulteto veiklą, malonią aplinką ir intelektualią veiklą.

Šakių TAU vadovė M. Liukaitienė informuoja, kad registruotis į Šakių TAU galima nuo liepos 18 d. iki liepos 29 d. Šakių ,,Žiburio“ gimnazijos raštinėje nuo 9 iki 12 val. Vėliau registracija bus vykdoma senajame gimnazijos pastate nuo rugpjūčio 22 d. Pasiteirauti galima tel. 8 611 52285 ir el.paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.