Šakių vaikai kviečiami mokytis programavimo

gurgzdys
Nuotr. „Devbridge Group“ viceprezidentas ir Lietuvos padalinio vadovas Viktoras Gurgždys ragino imti pavyzdį iš Estijos, kur vaikai programavimo mokosi jau pradinėse klasėse, kaip ir antrosios kalbos.


Įgyvendinant „Sourcery for Kids“ – technologinio raštingumo iniciatyvą vaikams – nuo šių mokslo metų Šakiuose pradinių klasių mokiniai galės nemokamai mokytis programavimo pagrindų ir kūrybinių technologijų.
 
„Sourcery for Kids“ vaikai mokysis šeštadieniais, Šakių „Žiburio“ gimnazijos patalpose. Iki šiol tokie užsiėmimai buvo prieinami tik privačiuose būreliuose, tačiau akademijos įkūrėjai yra įsitikinę – tokie mokslai turėtų būti prieinami visiems Lietuvos vaikams, todėl investavo 50 tūkst. eurų ir pakvies 200 pradinukų naujausių technologijų nemokamai mokytis Kaune ir Šakiuose.

Vaikai visus mokslo metus bus ugdomi pagal neformalaus švietimo programoje (NVŠ) akredituotą programą „bit&Byte“. Jie ne tik mokysis, kaip kurti naujausias technologijas, bus ugdomi kiti įgūdžiai, reikalingi sėkmingam darbui technologijų industrijose (dizainas, smulkioji elektronika, 3D, animacija, virtuali realybė (VR), žaidimų kūrimas).

„Esame tikri, kad šios disciplinos turėtų būti prieinamos visiems šalies vaikams nuo pat mažumės. Iki 2020 m. programuotojų poreikis Lietuvoje išaugs 83 proc., tačiau ši situacija vis dar neturi atitinkamų išraiškų mūsų švietimo sistemoje, norime tai pakeisti. Imkime pavyzdį iš Estijos, kur vaikai programavimo mokosi jau pradinėse klasėse, kaip ir antrosios kalbos“, – švietimo iniciatyvą pristato „Devbridge Group“ viceprezidentas ir Lietuvos padalinio vadovas Viktoras Gurgždys.

Iniciatyvos sumanytojo teigimu, „Sourcery for Kids“ yra ne vienkartinis projektas, numatyta kasmet plėsti šią akademiją ir didinti nemokamų vietų skaičių, ypač plėstis į šalies rajonus. Tai, kad pirmajame iniciatyvos etape dėmesio centre atsidūrė ne tik Kauno, bet ir Šakių vaikai – ne atsitiktinumas. Įmonės viceprezidentas V. Gurgždys yra pats kilęs iš Šakių rajono ir tokiu būdu atiduoda grąžą savo gimtajam kraštui.

Tokią iniciatyvą itin palankiai sutiko Šakių rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis. Meras akcentuoja užsiėmimų vaikams inovatyvumą ir sveikina kraštiečio indėlį į savo gimtinės ateitį.

„Palaikau visas inovacijas, kurios ugdo mūsų jaunąją kartą. Džiaugiuosi, kad turime užmegztus ryšius su kraštiečiais, kurie skleidžia savo gerąją patirtį ir taip įkvepia jaunus žmones užsibrėžti ambicingų tikslų ir jų siekti“, – iniciatyvą sveikina E. Pilypaitis.

„Sourcery for Kids“ – tai JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge Group“ įkurta akademija 7–12 m. vaikams, ji leidžia ne tik žengti pirmuosius žingsnius programavime, bet ir skatina kūrybiškumą, savarankiškumą, smalsumą ir kitus svarbius įgūdžius, kurie atlieka pagrindinį vaidmenį vadinamosiose ateities profesijose.

Norintys patekti į akademiją, kviečiami registruoti savo vaikus iki rugpjūčio 15 d. šiuo adresu: devbridge.com/sourcery-kids/. Vietų skaičius ribotas, į programą numatyta priimti iš viso 200 vaikų, iš kurių Šakiuose mokysis virš 30. Kas pateks į akademiją, paaiškės atsitiktiniu būdu atrinkus 200 kandidatų iš visų užsiregistravusių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.