Tarptautiniuose mokymuose ir Plokščių mokyklos komanda

Birželio 28–liepos 1 dienomis Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro mokytojos Jolita Puidokienė ir Neringa Motiejaitytė bei mokinys Lukas Sabeckas dalyvavo Tartu mieste (Estija) vykusiuose Baltijos regioninės vasaros akademijos mokymuose. Pagrindinė akademijos idėja – padėti kurti tokias mokyklas, kuriose visi jaustųsi reikalingi ir saugūs.
 
Į akademijos mokymus atvyko 12-os mokyklų komandos iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos. Lietuvai atstovavo keturios mokyklos – dvi iš Radviliškio miesto bei rajono, Panevėžio miesto ir Plokščių. Kiekvienos mokyklos komanda diskutavo, kokios problemos aktualios jų įstaigoje, kurias iš jų galima sumažinti taikant demokratinio ugdymo principus. Tad vienas iš mokymo uždavinių – sukurti planą projekto, kuris bus įgyvendintas per artimiausius mokslo metus.

Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro komanda apsvarstė galimybę į mokyklos neformalių veiklų planavimą, organizavimą ir refleksiją įtraukti mokinius, išgirsti jų pasiūlymas, nuomonę, idėjas, leisti jiems daugiau kurti, veikti, kad mokiniai labiau jaustųsi įsipareigoję dalyvauti mokyklos veiklose. Panašias problemas gvildeno ir kitos mokyklos, norinčios aktyvesnių socialinių partnerių, tėvų, bendruomenės, mažesnio susiskaidymo didelėse ir ypač dvikultūrėse mokyklose.

Keturias dienas vykusiuose mokymuose buvo labiau gilinamasi į žmogaus teises ir kompetencijas, reikalingas kuriant mokykloje demokratinę kultūrą, į komandos formavimo ir lygiaverčio bendradarbiavimo tarp komandos narių principus. Kalbėta apie tai, kaip diskutuoti su mokiniais prieštaringomis temomis, nenuvertinant skirtingų nuomonių.  

Šis susitikimas buvo tik dalis veiklų, kurios bus vykdomos ateinančiais mokslo metais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.