Rajono policijos komisariatas duris atvėrė oficialiai

policija atidarymasLina POŠKEVIČIŪTĖ  

Nors Šakių rajono policijos komisariato pareigūnai naujose ir renovuotose patalpose dirba nuo gegužės pabaigos, trečiadienį komisariatas atidarytas oficialiai. Iškilmių metu netrūko garbių svečių, sveikinimo žodžių, linkėjimų, dovanų.

Nuotr. UAB „Struktūra“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Algirdas Žebrauskas (kairėje) linkėjo rajono policijos komisariato viršininkui Mindaugui Akelaičiui tausoti pastatą ir įteikė simbolinį įkurtuvių raktą.

Po iškilmingo vėliavų pakėlimo ceremonijos susirinkusius sveikindamas Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas kalbėjo, kad svarbu, jog policija šiandien tarnauja žmonėms, o jie turi teisę gauti tinkamas paslaugas, ateiti į geras, gražias patalpas. Jis dėkojo rajono savivaldybės vadovams, kurie suteikė patalpas, statybos rangovams, kurie tinkamai atliko darbus, dėkojo birželio 8 d. į atsargą išėjusiam Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau VPK) viršininkui Skirmantui Andriušiui. Jo dėka Marijampolės apskritis yra viena iš tų apskričių, kurioje visi policijos pastatai atitinka šiuolaikinius reikalavimus. Generalinio komisaro nuomone, tai labai svarbu visuomenei, kuri turi jaustis saugi, kuri turi pasitikėti policija. L. Pernavas policijos pareigūnų prašė saugoti šias patalpas, kad jos ilgai tarnautų tiek jiems patiems, tiek žmonėms.

UAB „Struktūra“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Algirdas Žebrauskas sveikinimo žodį perdavė nuo visų pastatą policijos reikmėms ruošusių statybininkų. Jis įteikė Šakių rajono policijos komisariato viršininkui Mindaugui Akelaičiui simbolinį įkurtuvių raktą ir prašė šiam raktui surasti garbingą vietą viename iš erdvių kabinetų.

Perkirpti juostelę ir atidaryti policijos komisariatą buvo pakviesti Lietuvos generalinis komisaras L. Pernavas bei buvęs Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas S. Andriušis.

Marijampolės apskrities policijos kapelionas Remigijus Gaidys pašventino naująjį pastatą, palaimino policijos darbuotojus ir linkėjo gyventi pavyzdingą gyvenimą, kitiems padėti, juos saugoti bei ginti.

Šakių rajono meras Juozas Bertašius sakė, kad tiek policija, tiek savivalda dirba dėl žmonių, jų saugumo. Jis prisiminė, kokia ilga šio komisariato atsiradimo istorija, siekianti 20 metų, pasidžiaugė, kad buvo bendrai sutarta ir rasta išeitis, tad šiandien policijos pareigūnai turi geras darbo sąlygas. Meras nenorėjo kalbėti apie buvusius nesklandumus, sunkumus rekonstruojant pastatą, linkėjo ir toliau kartu dirbti dėl žmonių gerovės.

„Geras stogas, šiltos sienos, langai – tai tik forma, turinys vis dėlto esate jūs. Dėkoju jums už bendrystėje praleistus metus, linkiu geros, doros, sąžiningos tarnybos, kad Šakių, Lietuvos žmonės galėtų pasakyti, kokia yra gera, teisinga tvarkinga mūsų policija“, – dėkojo buvęs Marijampolės apskrities VPK viršininkas S. Andriušis.

Po šios ceremonijos visi buvo pakviesti į vidų apžiūrėti patalpų: erdvių, šviesių koridorių ir darbo kabinetų, visus domino įrengta moderni areštinė, laikino sulaikymo kameros. Apžiūrėjo  šiuolaikiškas poilsio patalpas, apklausos kabinetus, dokumentų saugojimo, buitines patalpas darbuotojams ir kita.

Susirinkę į konferencijų salę sveikino kolegos iš kitų teisėsaugos institucijų, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, pasieniečiai, policijos veteranai.

Generalinis komisaras L. Pernavas dar kartą pasidžiaugė, kad šakiečiai turi tiek draugų, sugeba bendradarbiauti Taip pat priminė, kad 2018 m.  policijai bus 100 metų, ta proga rengiamas leidinys, ir prašė S. Andriušio, kad to leidinio puslapiuose atsirastų ir šios dienos įvykiai bei juose dalyvavę žmonės.

„Dėkoju pirmiausiai savo kolektyvui už kantrybę, už supratimą, dirbant senajame policijos komisariate, rajono, policijos vadovams  už  linkėjimus ir dovanas“, – kviesdamas prie arbatos puodelio sakė rajono policijos vadovas M. Akelaitis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.