Karantino metu į duris gali pasibelsti ir sukčiai

Šiuo sudėtingu Lietuvai laiku policija prašo gyventojų išlikti budriems ir nepakliūti į sukčių pinkles. Pareigūnai įspėja gyventojus neatidarinėti durų nepažįstamiems asmenims, kurie apsimeta medikais, pareigūnais, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro ar kitų tarnybų darbuotojais, siūlančiais įvairias paslaugas – dezinfekuoti namus, apžiūrėti asmenis ar kambarius ir pan.

Gyventojai turi būti budrūs ir stebėti, ar tarnybų atstovai ir pareigūnai turi atpažįstamą uniformą ir tarnybinius pažymėjimus. Be reikalo policijos pareigūnai į namus neužsuka, nebent yra gauti pranešimai dėl to, jog žmonės nesilaiko saviizoliacijos ar atsisako vykti priduoti kraują, tikrintis ir panašiais atvejais, susijusiais su viruso plitimo prevencija, bei vykdydami savo tiesioginį darbą.
 
Taip pat šiuo metu gyventojai yra perspėjami, kad gali sulaukti ir sukčių skambučių su įvairiais siūlymais. Svarbiausia – neatskleisti savo asmens duomenų ir elektroninės bankininkystės kodų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px