Angelų sargų diena – su įvairiaspalviais prieskoniais

policija_apdovanojimaiGintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį antradienį rajono policijos pareigūnai minėjo profesinę šventę – Angelų sargų dieną. Šie metai rajono policijai nebuvo patys lengviausi – keitėsi vadovai, teko įveikti ne vieną išbandymą. „Kiek mes gerbsime save, tiek mus gerbs ir visuomenė“, - sveikindamas surinkusius pareigūnus teigė naujasis laikinai policijos komisariato viršininko pareigas einantis Mindaugas Akelaitis.

Nuotr. A. Užupiui (dešinėje) už nepriekaištingą pareigų atlikimą III laipsnio policijos pasižymėjimo ženklas – iš komisaro S. Andriušio rankų.

Į šventinį Angelų sargų dienos paminėjimą pareigūnai rinkosi ne Zyplių dvaro arklidėse, kaip įprastai, o neseniai duris atvėrusiame dvare. Šventinio renginio metu išsakyta daugybė sveikinimų bei palinkėjimų, skirtas ne vienas apdovanojimas.

Marijampolės policijos komisariato viršininkas Skirmantas Andriušis susirinkusiųjų dėmesį pirmiausiai atkreipė į tai, kad policija gyvena ne pačius geriausius ir lengviausius metus tiek finansine, tiek įvairių pertvarkų prasme. Todėl, jo nuomone, svarbu, kad pareigūnai neprarastų optimizmo bei vilties, kurie ir yra paskatinimas dirbti toliau. „Tik patys pareigūnai, o ne visuomenė pajunta, kaip kartais sunku, tad norėčiau palinkėti, kad kiekvieną iš jūsų saugotų angelai sargai, palaikytų artimieji“, - kalbėjo S. Andriušis.
 
Sveikinimo žodį taręs rajono meras Juozas Bertašius, kreipdamasis į komisarą ragino nedelsti ir greičiau krutinti reikalus, susijusius su komisariato persikėlimu į naujas patalpas. „Jau manęs net žmonės klausinėja, kada jūs ten kelsitės, tad krutinkitės. Gal per metus susitvarkysit ir nebus komisariate sulūžusių kėdžių“, - kalbėjo meras Šakių policijos komisariato viršininkui M. Akelaičiui simboliškai įteikdamas įrankių dėžę. Renginio metu neseniai rajone įvykusio vidaus reikalų ministro Arūno Meliano vizitas buvo prisimintas ne kartą, kaip ir faktas, kad svečio nebuvo kur pasodinti. „O gal padaryk ką gero, tada ir gausi kėdę Šakiuose“, - replikavo Lukšių seniūnas Vidas Cikana. Sveikindamas pareigūnus jis įteikė simbolinę dovaną komisariato viršininkui bei Padėkos raštą kraštietei Ingai Kleinytei, puikiai pasirodžiusiai vasarą vykusios spartakiados metu šaudymo rungtyje.

Visiškai kitokia nei ankstesnės, šiais metais Angelų sargų diena buvo į pensiją išėjusiam ilgamečiam komisariato viršininkui Mindaugui Skruibiui. Jam, kaip ir pats pripažino, tai visiškai neįprasta, nes pirmą kartą šventėje dalyvauja svečio teisėmis. Sveikindamas buvusius kolegas bei esamą vadovybę buvęs komisariato viršininkas linkėjo susiklausymo, vienybės, profesionalumo bei išminties. „Džiaugiuosi, kad išsaugojote tai, kas geriausia. Visuomet viską galima daryti geriau. Tik vadų rankose, ką jūs pasieksite“, - kalbėjo M. Skruibis, teikdamas simbolines dovanas, kurios, kaip pats juokavo, kuklios - juk iš pensijos.

Evangelikų liuteronų kunigas bei Šakių vaikų globos namų direktorius Virginijus Kelertas prisiminė ir tragišką pareigūno Vytauto Demeniaus sukeltą autoįvykį, kurio metu žuvo jaunas lukšietis. „Gaila, kad šiandien čia nėra Vytauto. Jis sąmoningai to nesiekė, bet į kokį vargą papuolė jo šeima. Galime kartu su jais būti maldoje“, - šventinę dieną neužsimerkdamas prieš vasarą įvykusią tragediją kalbėjo dvasininkas.
„Nuo jūsų profesionalumo priklauso ir mūsų darbo kokybė“, - sakė Konstituciją dovanodama bei kai kurias straipsnių ištraukas cituodama laikinai teismo pirmininkės pareigas einanti Lina Antanaitienė. Jos kolega, vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Raimundas Vasiliauskas teigė, kad į Jurbarką keletą dienų per savaitę jis išvyksta visiškai ramus, nes pasitiki Šakiuose dirbančiais pareigūnais. Neišvardinsime visų sveikinusiųjų bei pareigūnams geriausios kloties linkėjusiųjų, tačiau daugelis akcentavo svarbų pareigūnų vaidmenį visuomenės gyvenime bei tinkamą jų pareigų atlikimą.

Iš tikrųjų daugiaspalvis renginys, kuriame trumpai prisiminti per metus įvykę svarbiausi įvykiai – ir linksmi, ir sukrečiantys, ir įpareigojantys. „Ačiū, kad šiandien taip gausiai susirinkote, kad buvote kartu. Ačiū už sveikinimus bei išsakytus žodžius, kurie daugiausiai buvo įpareigojantys“, - pripažino laikinasis policijos komisariato viršininkas M. Akelaitis.

Kaip įprasta, tokią dieną neapsieita ir be įvairių Padėkos raštų bei apdovanojimų. Marijampolės policijos komisariato viršininkas Skirmantas Andriušis už nepriekaištingą pareigų atlikimą III laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu už nuopelnus apdovanojo vyresnįjį policininką Algirdą Užupį, I laipsnio pasižymėjimo ženklas už nepriekaištingą tarnybą skirtas viršilai Teisučiui Plaušiniui. Padėka iš komisaro rankų Angelų sargų dienos proga už pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą, pasiektus rezultatus įteikta Irenai Sakalauskienei bei Migracijos poskyrio specialistei Romai Rukienei.

Sudargo mokyklos siųstus Padėkos raštus M. Akelaitis įteikė pareigūnėms Ievai Kucinaitei, Vidai Kutkaitytei bei profsąjungos atstovei Ramunei Girdauskienei. Pastaroji taip pat neliko skolinga ir Padėkos raštus įteikė Ingai Kleinytei, Astai Mozūraitytei, Teisučiui Plaušiniui, Gintarei Staikauskaitei.

Po minėjimo šventės svečiai klausėsi Girėnų kaimo kapelos dovanoto koncerto, vaišinosi ant laužo virta sriuba.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.