Įkliuvo kontrabandininkai

kontrabanda cigaretes2Šakių rajone pasieniečiai miške sulaikė du kontrabandininkus, gabenusius, kaip įtariama, per Šešupę iš Rusijos perkeltą rūkalų krovinį. Kontrabandininkus padėjo sulaikyti jau spėjęs išgarsėti belgų aviganis Džinas.
 
Nuotr. Aštuoniose dėžėse buvo 2498 pakeliai cigarečių „Jin Ling“ su Rusijos banderolėmis ir 1500 pakelių be banderolių.
 
Lapkričio 26 dieną VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pasieniečiai Šakių rajono Bosų kaimo ribose užfiksavo kontrabandininkų pėdsakus. Įtarta, kad Šešupe, kuria eina siena su Rusija, į Lietuvą buvo atplukdytas rūkalų krovinys. Į šią vietą skubiai atvyko pasieniečių kinologas su tarnybiniu belgų aviganiu Džinu. Patyręs keturkojis, kuriam dabar yra treji su puse metų, iškart užuodė įtariamųjų pėdsakus ir jais nuvedė pasieniečius į Lietuvos gilumą. Džinas pėdsakais sparčiai sekė apie pusantro kilometro, kol Šilininkų miške prisivijo tris asmenis. Jau iš tolo paskui šunį sekę pasieniečiai pastebėjo, kad trijulė neša ryšulius. Pastebėję pasieniečius, kontrabandininkai metė nešulius ir mišku pasileido bėgti į skirtingas puses. Jie nereagavo į pareigūnų reikalavimus sustoti, todėl po kelių įspėjamųjų komandų vienas užkardos pareigūnas iš tarnybinio pistoleto iššovė tris įspėjamuosius šūvius į orą. Padedami belgų aviganio pasieniečiai pasivijo ir sulaikė 27-erių ir 30-ties metų Jurbarko gyventojus. Vienam kontrabandininkui pavyko pasprukti.

Įvykio vietoje pasieniečiai aptiko aštuonias dėžes, supakuotas į polietileną, kuriose buvo 2498 pakeliai cigarečių „Jin Ling“ su Rusijos banderolėmis ir 1500 pakelių „Jin Ling“ be banderolių. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytus jurbarkiškius pasieniečiai uždarė į areštinę. Be to, abiem kontrabandininkams dėl pareigūno teisėto nurodymo ar reikalavimo nevykdymo ir dėl kontrabandos gabenimo pradėtos administracinių bylų teisenos.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.