Turimų ginklų registracija - privaloma

ginklasNuo 2011 m. kovo 1 d. įsigaliojo naujos redakcijos ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymas. Pagal šio įstatymo nuostatas, asmenys, turintys dujinių pistoletų (revolverių), senovinių ginklų bei jų kopijų, taip pat nedidelės galios (2,5 J – 7,5 J) šaunamųjų ginklų, kuriuos įgijo iki įstatymo įsigaliojimo, privalo suskubti ir iki 2014 m. sausio 1 d. juos užregistruoti teritorinėse policijos įstaigose ir gauti leidimus laikyti ginklus.
 
Šakiečiai, pageidaujantys įregistruoti turimus ginklus, privalo kreiptis į Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Licencijavimo poskyrio specialistus  (Kauno g. 53, Marijampolė). Asmuo turi pateikti prašymą užregistruoti ginklą (pildomas vietoje); sveikatos priežiūros įstaigos pažymą, kad nėra įrašytas į sveikatos priežiūros įstaigos įskaitą dėl alkoholizmo ir narkomanijos; kvitą apie mokesčių inspekcijai sumokėtą 50 Lt mokestį už neterminuotą leidimą laikyti ginklą ( kodas -5744); tapatybę patvirtinantį dokumentą ir ginklą, įsigytą iki 2011 m. kovo 1 dienos. Ginklai į  policijos komisariatą turi būti gabenami neužtaisyti, įdėti į dėklą ar kitą tam tinkamą daiktą, dėtuvė turi būti išimta iš ginklo, šaudmenys išimti iš dėtuvės, būgnelio ir vamzdžio. Tiems, kurie po 2013 m. gruodžio 31 d., neturėdami policijos leidimo, disponuos dujiniu pistoletu (revolveriu), nedidelės galios (2,5 – 7,5 J) šaunamuoju ginklu ar senoviniu ginklu, bus taikoma baudžiamoji atsakomybė.
 
Daugeliui šakiečių kyla klausimas, ar dėl leidimų išdavimo ir ginklų registravimo nebūtų galima kreiptis pagal konkrečią gyvenamąją vietą, - į Šakių policijos komisariatą.  Dabar kai kam yra tekę dėl ginklo įregistravimo į Marijampolę vykti net du kartus. Dirbantiems žmonėms dėl to iškyla daug nepatogumų. Gal galėtų į Šakius atvykti pareigūnas iš Marijampolės apskrities policijos komisariato ir bent priimti  prašymus?

 Kaip paaiškino  Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Licencijavimo poskyrio atsakingas pareigūnas, klausimas dėl nuotolinio terminalo Šakiuose įsteigimo buvo svarstytas, tačiau kol kas sprendimas dar nepriimtas.  Paprastai besikreipiantiems visi dokumentai dėl ginklo įregistravimo sutvarkomi tą pačią dieną. Pasak pareigūno, dėl kompiuterinės sistemos strigimų buvo atvejų, kai interesantams teko atvykti kitą dieną. Licencijavimo poskyryje šiuo metu dirba penki pareigūnai, kadangi darbo krūvis itin didelis,- per dieną aptarnaujama iki 70 žmonių. Šakiečiams atvykti į Marijampolės apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą visgi būtina, kadangi turi būti ne tik pateiktas prašymas, bet ir pristatytas ginklas, atlikta jo apžiūra.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px