Koncesininko paieškos tęsiasi

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Evaldas Sniečkus sakė, jog Gelgaudiškio dvaro koncesininko paieškos vis dar tęsiasi. Iš viso yra šeši kandidatai, su trimis jau buvo susitikta ir aptartos koncesijos sąlygos. Dauguma jų – kilę iš Šakių krašto, tačiau šiuo metu verslą plėtoja kituose miestuose.

„Dvaro patalpas koncesininkui skirsime, kad ten būtų plėtojamas verslas. Reikia sutvarkyti infrastruktūrą, kad verslas galėtų vystytis. Jau planuojama, kad bus išasfaltuotas kelias nuo Gelgaudiškio iki Kidulių. Manau, kad tai bus labai didelė paskata ir turizmo srautai galės pradėti judėti“, – nuomonę išsakė E. Sniečkus.
 
Gelgaudiškio dvaro koncesija neatlygintinė. Koncesininko atlyginimą sudarys tik teisės užsiimti atitinkama veikla suteikimas ir tos veiklos pajamos. Pagrindinis šios koncesijos tikslas – gerinti Gelgaudiškio dvaro sodybos viešojo turizmo infrastruktūrą bei jos valdymą, skatinti turizmą, taip pat sukurti palankesnes sąlygas aktyviam poilsiui, prisidėti prie sezoniškumo veiksnio mažinimo rajone, išsaugoti gyvą kultūrinį identitetą, paveldą ir tradicijas.

Gelgaudiškio dvaro koncesijos sutarties laikotarpis – 25 m. Koncesininkui valdyti ir naudoti šiam laikotarpiui bus perduota dalis pagrindinių dvaro sodybos rūmų, buvusi oranžerija bei buvęs kumetynas. Taip pat bus perduota dalis suformuoto žemės sklypo, bus leista naudotis nesuformuota valstybine žeme.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.