Idėjos virsmas realybe – misija įmanoma jau ir Šakiuose

virsmas
Nuotr. Kūrybos studijos „Virsmas“ direktorius Andrius Matusevičius (stovi) ir dizaineris Aidas Lažauninkas pirmieji Šakiuose pradėjo teikti lazerinio graviravimo, markiravimo ir pjaustymo paslaugas.

Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Liepos mėnesį Šakiuose duris atvėrė pirmoji ir kol kas vienintelė lazerinio markiravimo, graviravimo ir pjaustymo paslaugas teikianti mažoji bendrija – kūrybos studija „Virsmas“. Nors studija veikia tik tris mėnesius, tačiau iniciatyvūs vaikinai turi planų ir ateičiai.

Apie kūrybos studiją „Virsmas“ pirmą kartą išgirdome apžiūrėję naują logopedės Dianos Jazukevičienės sukurtą ugdymo priemonę vaikams „Rašau, rašau“. Ši idėja tapo realybe būtent čia. Tokias lazerinio markiravimo, graviravimo ir pjaustymo paslaugas atliekanti įstaiga – kol kas pirmoji ir vienintelė Šakiuose, tad darbą pradeda be konkurencijos. Didžiuosiuose miestuose tokių studijų įsikūrę ne viena ir ne dvi, nes šiandien lazeriu kuriamos populiarios interjero ir šventinės dekoracijos, originalios verslo ir personalizuotos dovanos, įvairiausios padėkos, apdovanojimai, antspaudai, suvenyrai, reklaminės iškabos ir net antkapių lentelės.

Kūrybinei studijai „Virsmas“ vadovaujantis šakietis Andrius Matusevičius grįžo iš Vilniaus į gimtąjį kraštą ir nusprendė imtis savo verslo. Kadangi buvo dirbęs su lazerine įranga ir sukaupęs šioje srityje nemažą darbo patirtį, nusprendė įkurti savo kūrybos studiją. Tam reikėjo lėšų.

,,Su savo idėja kreipiausi į Verslo informacijos centrą ir užpildžiau dokumentus paramai gauti. Rajono savivaldybės Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros fondas skyrė 4 tūkst. eurų. Kadangi lazeris yra brangus įrenginys, reikėjo prisidėti daug savo lėšų“, – pasakojo A. Matusevičius.

Kuriant mažąją bendriją ir pretenduojant į rajono savivaldybės Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros fondo paramą, viena iš sąlygų buvo darbo vietos sukūrimas ir išlaikymas, todėl studijos vadovas kartu su juo pasiūlė padirbėti Aidui Lažauninkui. Tad šiandien jie abu – viena komanda. A. Lažauninkas maketuoja, braižo kompiuteryje. Jam baigti jokių papildomų mokslų nereikėjo, nes darbas susijęs su įgyta interjero dizainerio specialybe, tačiau lazeris turi savo specifiką, tad tenka daug eksperimentuoti, norint išgauti kuo daugiau galimybių.

Šiandien su lazerio spinduliu kūrybinėje studijoje yra galimybės graviruoti ir pjaustyti medieną, fanerą, MDF plokštes, metalo skardą, keramiką, stiklą, organinį stiklą, plastiką (išskyrus PVC), vinilą, popierių ir kartoną, įvairius audinius ir net akmenį.

„Nors galimybės iš tiesų labai didelės, tačiau kol kas daugiausiai gaminame iš faneros, nes tai pigiausia medžiaga. Iš jos šiuo metu MB „Sulčiukas“ darome originalias dėžutes sulčių laikymui, neseniai UAB „Lauksva“ į parodą išsivežė stendą su mūsų pagamintomis raidėmis. Darėme dovanas vestuvininkams, gaminome magnetukus, – savo pirmuosius darbus vardijo A. Matusevičius. – Jei pavyks susitarti, netrukus planuojame iš medžio pradėti gaminti inkrustuotus suvenyrus ir siųsti į užsienį. Gaila, kad nespėjome įsikurti iki pasaulio zanavykų susibūrimo „Apkabink savo kraštą“, būtume galėję prigaminti originalių suvenyrų ir magnetukų Šakių prezentacijai.“

Pasak kūrybinės studijos direktoriaus, jau pats laikas pagalvoti apie kalėdines asmenines dovanėles artimiesiems, draugams ir kolegoms. Jo nuomone, parduotuvėse individualią dovaną sunku surasti – visko prikepta šabloniškai. Kūrybos studija „Virsmas“ ir išsiskiria tuo, kad gali pagaminti asmeninę originalią dovaną ar elementariausius popierinius atvirukus, kurių stengsis pasiūlyti visą kolekciją.

Kalbėdamas apie verslo pradžią, kūrybinės studijos „Virsmas“ vadovas neslėpė dėkingumo už geranorišką pagalbą visiems, prisidėjusiems prie kūrybinės studijos įrengimo. Paaiškėjo, kad lazeris savo apimtimi tikrai nemažas įrenginys ir į patalpą pro duris netilpo. Tad buvo netgi minčių išgriauti sieną, tačiau tokių ekstremalių veiksmų neprireikė – jį pavyko įkelti išėmus langą.

Nors lazerinė įranga brangi, A. Matusevičius ateityje svajoja apie didesnį lazerį, kad galėtų dar labiau išplėsti teikiamų paslaugų spektrą. Be to, jis neslėpė, jog turi ir kitą viziją, kurią norėtų įgyvendinti. Kol kas jos mums neatskleidė, tačiau laikui bėgant, manau, apie ją dar išgirsime.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.