„Spalvų muzikos“ orkestro koncertas Šakiuose

Gruodžio 5 d. Tarptautinės neįgaliųjų žmonių dienos proga sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Šakių Viltis“ kvietimu Šakiuose koncertavo neįgaliųjų nacionalinis „Spalvų muzikos“ orkestras, vadovaujamas Valerijos ir Romualdo Brūzgų. Orkestro pagrindą sudaro sutrikusio intelekto jaunimas, kartu su jais muzikuoja ir gabūs muzikai neįgalieji, turintys regos, fizinę ir kompleksinę negalią.

Meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas R.Brūzga koncerto pradžioje pristatė savo vadovaujamą orkestrą ir trumpai papasakojo jo susikūrimo ir veiklos istoriją.

„Muzika – ypatingas menas, kuris gali viską. Apie tai parašyta daug, bet ką gali žmogus su ribotomis galimybėmis?“ – retorinį klausimą kėlė orkestro vadovas ir kartu atsakė: „Muzika – sritis, kuri visada prašosi amžininkų liudijimų, tad esame čia ir dabar tam, kad liudytume.“
 
Orkestras susikūrė 1998 m. muzikos specialybės profesionalų V. Vitaitės  (dabar Lietuvos specialiosios draugijos „Guboja“ vadovė), V.Brūzgienės ir R. Brūzgos iniciatyva, kuriems tuo metu pritarė 30 muzikos entuziastų. Buvo susidraugauta su olandų neįgaliaisiais, kurie pasiūlė metodiką – spalvų ir garso sintezę. Tuomet buvo adaptuoti muzikos instrumentai ir pradėta muzikuoti.

„Spalvų muzikos“ orkestras savo koncertus rengia ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Yra lankęsis Olandijoje, Lenkijoje, Belgijoje, Austrijoje ir Vengrijoje.

„Muzika – bene emocionaliausias asmenybės raiškos būdas, dvasinės atgaivos, bendravimo bei terapijos priemonė. Su tokia misija atvykome koncertuoti į Šakius“, – pasakojo dirigentas.

Koncerte dalyvavo ir orkestrą pasveikino rajono savivaldybės mero pavaduotojas Edgaras Pilypaitis ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė. Koncertas buvo labai nuoširdus, jo dalyviai gražiai dainavo, grojo, suteikė žiūrovams džiugių emocijų, o žiūrovai negailėjo aplodismentų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.