Į Gelgaudiškį užsuks motociklininkai – keliautojai

Šį šeštadienį visoje Lietuvoje vyks „Ryterna modul Mototurizmo ralis“, kuris užsuks ir į Gelgaudiškį.

Per vieną dieną šimtai motociklininkų, keliautojų iš įvairių miestų ir miestelių, ruošiasi skersai ir išilgai apvažiuoti visą šalį įvairiais keliais ir taip suvienyti Lietuvą. Ralio dalyviai keliaus per kultūros, paveldo ir istorinius objektus, o svarbiausia, atvykstant renginio dalyvių lauks dešimtys bendruomenių, tarp jų aktyviausios mažosios Lietuvos kultūros sostinės: Gelgaudiškis, Merkinė, Alanta, Vepriai, Pagramantis, Žemaičių Kalvarija, Šeduva, Josvainiai ir Miežiškiai. Apskritai ralio maršrute numatyta apkeliauti 40 išskirtinių objektų.
 
Prieš šešerius metus prasidėję renginys kasmet sulaukia vis daugiau savo šaliai neabejingų dalyvių. Organizatoriai pabrėžia, kad tai yra tikri savo krašto lyderiai, kurie trokšta pažinti Lietuvą, jos istoriją, žmones, jų šiandieną, taip pat parodyti visuomenei, kaip svarbu visa tai žinoti, kad galėtume kurti savo šalies ateitį.

Be to, unikalus ir renginio formatas, nes dalyviai gali savo kelionę pradėti iš bet kurios Lietuvos vietos. Jie patys pasirenka maršrutus ir kelius. Ir viskas dėl tikslo – suplanuoti ir kuo prasmingiau aplankyti organizatorių pasiūlytus objektus bei po devynių valandų kelionės visiems dalyviams finišuoti toje pačioje vietoje. Jau trečius metus šimtai motociklininkų iš įvairių Lietuvos kampelių ralį pabaigia Birštono miesto centre.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.