Iš Prezidentės rankų – Trispalvė kiduliečiams

kiduliai grybauskaite
Nuotr. Delegacija (iš kairės): Vaidas Beržvinskas, Kidulių bendruomenės centro „Vinkšnupis“ pirmininkas Martynas Mockevičius, Kidulių dvaro renginių organizatorė Veronika Novickaitė, Monika Būblaitytė, vyriausias žygio dalyvis Juozas Remeika – įsiamžino su šalies Prezidente.


Penktadienį Lietuvos Respublikos prezidentūroje buvo apdovanoti sumaniausi penktosios akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ dalyviai. Iš pačios prezidentės Dalios Grybauskaitės rankų gauta Lietuvos valstybės vėliava buvo parvežta ir į Šakių rajoną, Kidulius.
 
Kidulių dvare gimusi pėsčiųjų žygio knygnešių keliais idėja, sudominusi net 75 entuziastus nuo 10 m. iki 83 m., buvo apdovanota kartu su kitomis 20 originalių akcijų, išrinktų iš oficialioje prezidentūros interneto svetainėje užregistruotų daugiau kaip 400 valstybės gimtadienio šventimo sumanymų. Buvo įveikta ne tik daugiau nei 12 km atkarpa Sudargas–Kiduliai, bet ir išgirsta įdomių istorinių faktų apie knygnešius, be to, žygeiviai nešė knygų ryšulėlius, kad pažintas būtų ne tik kelias laukais bei lankomis, bet ir pajusta panaši našta. Žygiui rimties suteikė priekyje žygiavę jaunieji šauliai ir aiškius nurodymus davęs bei būriu, o ne banda eiti pasiūlęs žygio vadovas Ričardas Žilaitis.

Kidulių dvare žygeiviams iškilmingai buvo įteikti pažymėjimai. Labiausiai pasižymėję gavo Kidulių dvaro keramikos dirbtuvių paruoštus medalius ir Kidulių jaunimo ekologinio klubo „Šerenta“ pagamintas simbolines dovanėles. Kidulių dvaro gyvo garso ansamblis padovanojo bendruomenei įkvepiantį patriotinių dainų ir publikos jau pamėgtų kūrinių koncertą.

Šalies vadovė siūlė jau pradėti ruoštis ir Lietuvos šimtmečio paminėjimui, todėl Kidulių dvaro renginių organizatorė Veronika Novickaitė drąsiai žvelgia į ateitį ir tikisi kitais metais surinkti 100 žygeivių būrį.

Monika Būblaitytė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.