Aktyvi Gelgaudiškio jaunimo vasara

vasara dvare
Nuotr. Projektų veiklos kasmet tampa vis įdomesnės, nes jas planuojant ir vykdant aktyviai dalyvauja pats jaunimas.

Šiemet aktyviai jaunimo veiklai tęsti Gelgaudiškio kultūros centras paruošė tris projektus. Jaunimo reikalų departamentui teiktas projektas „Atrask save III“, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai – „Liocų mediniai stebuklai 2017“ bei Šakių rajono savivaldybei – „Jaunystės impulsas IV“. Visi šie projektai sėkmingai tęsiami jau ne vienerius metus, šiemet visi trys gavo finansavimą. Tai rodo jų reikalingumą, svarbą bei populiarumą tarp jaunimo. Projektuose suplanuotos veiklos jau įsibėgėjo – jos vyksta visą vasarą.
 
Projektų veiklos kasmet tampa vis įdomesnės, nes jas planuojant ir vykdant aktyviai dalyvauja pats jaunimas. Surengti įvairūs teoriniai užsiėmimai – mokymai-pratybos „Konfliktų valdymas“  bei „Nepražiopsok savo progos“, paskaitos apie smurtą, patyčias, žalingus įpročius ir pan.

Edukacinių užsiėmimų – tapybos ant akmenukų ir šilko, siuvimo, kulinarijos, konditerijos, vaizdo medžiagos rinkimo bei montavimo, vilnos vėlimo, floristikos mokymų metu jauni žmonės tobulina meninius gebėjimus bei socialinius įgūdžius.

Jaunimas kasmet itin laukia tradicinio plenero „Liocų mediniai stebuklai“, kuris Gelgaudiškyje organizuojamas daugiau nei dešimtmetį. Plenero metu jaunieji gelgaudiškiečiai prie kultūros centro šiemet jau pastatė naują drožinį – ant suolelio sėdintį armonikierių. Skulptūra išdrožta kartu su meistru Albinu Murausku. Jaunimas plenero metu atnaujina ankstesniais metais pastatytus medžio drožinius, tvarko dvaro parką, miestelio aplinką.

Jaunieji projektų dalyviai moka linksmintis, noriai keliauja. Jau aplankytas Čekauskų etnografinis muziejus Lekėčiuose, Suvalkiečio etnografinė sodyba bei  Druskininkų medinių statinių parkai. Ypač laukta jaunimo kelionė  į „Tarzanijos“ pramogų ir iššūkių parką. Pastebėta, kad tokios kelionės labiau suartina jaunus žmones, padeda jiems atsiskleisti, patikėti savo jėgomis, greičiau susirasti draugų.

Ne vienerius metus Gelgaudiškyje veikia Atvira jaunimo erdvė. Tai vieta, kur jauni žmonės yra visada laukiami, jaučiasi saugūs, reikalingi ir visada randa užsiėmimų. Šalia jų visada būna suaugęs žmogus, dažniausiai specialistas, kuris pataria, palaiko ir padeda sunkesnėse situacijose. Vasarą jaunimas renkasi Gelgaudiškio dvare, kur talkininkauja organizuojant pažintines edukacines ekskursijas.

Jaunimas nesibodi ir organizacinių darbų, dalyvauja miestelio bendruomenės veikloje – aktyviausieji padėjo rengti Joninių šventę bei Žolinę. Vis tik didžiausią laiko dalį užima turiningas laisvalaikis: gaminame dangaus aitvarus, milžiniškus muilo burbulus, mokomės stalo žaidimų, organizuojami kino filmų vakarai, tapybos ant vandens užsiėmimai, susitikimai su jaunaisiais policijos rėmėjais bei Šakių atviro jaunimo centro lankytojais.

Tatjana Vrubliauskienė,
projektų vadovė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.